Cel mai bun Dezumidificator de Camera te Scapa de Mucegai

Cand nivelul umiditatii din camera ajunge la 50% sau mai mare, nu doar ca este destul de incomod sa stai in ea, dar este si mediul propice pentru aparitia mucegaiului si a igrasiei. De aceea cel mai bun dezumidificator de camera este un dispozitiv indispensabil daca locuinta ta sufera de o astfel de problema.

Umiditatea apare atunci cand aerul din camera este foarte umed. Aerul din incapere nu ar trebui sa fie sub nici o forma uscat, dar nici un nivel ridicat de umezeala nu este normal. Umiditatea aerului apare din mai multe motive, incluzand o ventilare/circulatie necorespunzatoare a fluxului de aer, scurgerile de apa din incapere si locuirea intr-un climat mai umed.

Ce este? Un dezumidificator de camera este tipul de aparat creat special pentru a absorbi aerul din interior, indeparta umezeala excesiva si eliberat inapoi in camera la un nivel adecvat al umiditatii.

Recomandare dezumidificator de camera bun

Cel mai bun dezumidificator de camera, AlecoAir D22 PURIFY, este un dispozitiv versatil potrivit pentru purificare si dezumidificare, recomandat pentru incaperi de pana la 50 m². Cu o capacitate zilnica de dezumidificare de 22 litri, acesta dispune de functii avansate precum auto-restart, dezghetare automata, afisaj digital, filtru HEPA, timer 24h si conectivitate Wi-Fi. Designul sau alb, compact si usor, cu roti pentru transport facil, se integreaza armonios in orice spatiu, asigurand un flux de aer de 155 m³/h si utilizand agentul de racire R290 pentru eficienta si performanta in utilizare. Citeste pareri despre AlecoAir D22 Purify.

Cel mai bun dezumidificator de camera Turbionaire Smart 10 Eco este perfect adaptat pentru dezumidificare, recomandat pentru incaperi de pana la 15 m². Cu o capacitate zilnica de dezumidificare de 10 litri, acesta dispune de functii avansate precum afisaj LED, timer, auto-restart, display digital, filtru aer lavabil si higrostat electronic. Usor si compact, cu maner de transport si optiune de drenaj continuu, acest dezumidificator intruchipeaza eficienta, avand un flux de aer de 100 m³/h si utilizand agentul de racire R290 pentru performanta optima.

Dezumidificatorul de camera AlecoAir D12ECO ofera functionalitati avansate, fiind potrivit pentru incaperi de pana la 20 m². Cu o capacitate zilnica de dezumidificare de 12 litri, dispune de caracteristici precum timer, consum redus de energie, functie de uscare a rufelor, higrostat pentru reglarea automata a umiditatii, moduri de lucru variate si conectivitate Wi-Fi. Cu un design elegant in culoare alba, dezumidificatorul are un flux de aer de 120 m³/h, un nivel de zgomot de 40 dB si utilizeaza agent de racire R290, asigurand performanta si eficienta in imbunatatirea calitatii aerului din interiorul locuintei.

Dezumidificatorul de camera Turbionaire SENSO 12 WiFi este conceput pentru purificare si dezumidificare, recomandat pentru incaperi de pana la 20 m². Cu o capacitate zilnica de dezumidificare de 11.9 litri, acesta ofera functii avansate precum afisaj LED, timer, consum redus de energie, higrostat electronic, filtru aer lavabil si optiune de drenaj continuu. Echipat cu Wi-Fi, acest dezumidificator performant dispune de un flux de aer de 120 m³/h si utilizeaza agentul de racire R290 pentru eficienta si confort in utilizare.

Cel mai bun dezumidificator de camera TESY DHF 10 CEL are o putere de 245 W si functioneaza intr-un interval de temperatura cuprins intre 5 si 35°C. Cu o capacitate de inlaturare a umiditatii de 10 litri pe zi la 30°C si 80% umiditate relativa, acesta utilizeaza refrigerantul R290 si are un rezervor de 2.0 litri, cu protectie automata cand este plin. Echipat cu functii precum timer pentru 24 de ore, indicator luminos si design modern, dezumidificatorul dispune de un senzor de umiditate, functie de auto-dezghetare si optiune de functionare continua, asigurand un control eficient al nivelului de umiditate in camera.

cum functioneaza un dezumidificator

Tipuri de dezumidificatoare de camera

Cea mai importanta diferenta intre aceste aparate pentru dezumidificarea aerului dintr-o camera este suprafata maxima pe care o pot acoperi. Inainte de a face o alegere, asigura-te ca stii gradul de afectare al camerei/locuintei.

  • Capacitate mica – acest aparat este potrivit pentru suprafete mai mici, gen bai sau dormitoare mici. Este ideal pentru zonele cu igrasie care nu au un grad ridicat de umezeala
  • Capacitate medie – un astfel de model poate acoperi o zona mai mare, gen sufragerie sau dormitor matrimonial, care sufera mai mult de igrasie si cu un nivel mediu al umezelii
  • Profesionale – un dezumidificator de camera profesional este ideal pentru camere/birouri mari sau pivnite, dar si pentru incaperi cu un grad foarte ridicat de umezeala.

Avantaje dezumidificator de camera

Daca una sau mai multe camere din locuinta ta sufera de igrasie sau aerul este foarte umed, aceasta problema poate de duce la o multime de consecinte negative asupra sanatatii tale in primul rand. Fie ca in zona in care locuiesti au fost ceva inundatii sau conductele de aer nu asigura o ventilare corespunzatare a aerului, un dezumidificator electric de camera te va ajuta sa indepartezi excesul de umezeala inainte sa devina o problema grava (si extrem de costisitoare).

Prea multa umiditatea in aer poate duce la mirosuri neplacute, distrugerea dispozitivelor electronice si chiar si mucegai pe podele si pereti, ce iti va pune in pericol sanatatea si te va impinge sa cheltui sume imense de bani pentru a remedia situatia. Cu un dezumidificator de camera vei avea un nivel adecvat al umezelii in locuinta ta fara sa te supui la riscuri inutile.

dezumidificator de camera

Cum aleg un dezumidificator de camera?

Un astfel de produs este o investitie importanta si cu siguranta ca iti doresti sa achizitionezi cel mai bun dezumidificator de camera care sa elimine eficient umezeala inainte ca locuinta sau sanatatea sa fie puse in pericol. Pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere, iata de ce trebuie sa tii cont:

  • PRET – Poti achizitiona un dezumidificator mic sub 500 ron, in timp ce un model mai mare ce poate acoperi o intreaga locuinta va avea un pret mult mai mare. Cel mai bine ar fi sa pui in balanta pretul unui produs vs calitatea si caracteristicile pe care le are. Nu iti recomand sa faci compromisuri in privinta capacitatii si a calitatii materialelor doar pentru un pret mai mic.
  • ARIA DE ACOPERIRE – Un model mic creat pentru o camera cu suprafata redusa ce sufera de igrasie nu va fi deloc la fel de eficient in curatarea aerului din intreaga locuinta, asadar te sfatuiesc sa iti evaluezi foarte bine nevoile si sa achizitionezi un dezumidificator de camera potrivit. Cu cat este mai mare suprafata, cu atat iti trebuie un produs mai mare. De asemenea, pentru o camera mica ce are un nivel ridicat de umiditate, este necesar un aparat cu capacitate mai mare capabil sa indeparteze eficient umezeala, altfel aparitia mucegaiului si a mirosurilor neplacute cauzate de acesta nu va fi stopata
  • GARANTIE – de-a lungul timpului, produsele nu mai functioneaza exact asa cum am vrea si necesita reparatii sau inlocuire. Nu ar trebui sa iti faci griji de o astfel de situatie neplacuta daca folosesti dezumidificatorul doar pentru 1-2 saptamani. Daca totusi se intampla “nenorocirea” si functionalitatea produsului este afectata, o garantie de calitate iti va proteja achizitia, astfel incat sa nu fii nevoit/a sa cumperi un dezumidificator de camera nou.
  • CAPACITATEA REZERVORULUI DE APA – aceasta merge mana in mana cu dimensiunea dezumidificatorului de camera. Pentru suprafete mari ai nevoie de un rezervor mai mare capabil sa sustina a cantitate suficienta de apa, astfel incat sa nu trebuiasca sa il golesti frecvent. Acelasi principiu functioneaza si pentru suprafele mici dar cu umezeala multa. De asemenea, poti opta pentru un dezumidificator cu sistem propriu de drenare.
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo