Cum Aleg un Scaun de Gaming Bun?

Un scaun de gaming bun ar trebui sa trezeasca atat interesul pasionatilor de gaming care petrec zilnic ore in sir in fata calculatorului, cat si a celora care se joaca pe calculator sau consola doar ocazional, pentru distractie si relaxare. Indiferent ca te joci pe Playstation 2, Playstation 3, PlayStation 4 Xbox, Xbox One, Wii, Mac sau PC, poti imbunatati semnificativ atat experienta de gaming cat si confortul resimtit la birou, alegand intelept si documentat cel mai bun scaun de gaming pentru acasa. Mai mult decat atat, calitatea scaunului ales poate influenta indirect intr-o mica masura si performanta din timpul jocului, respectiv finalizarea unui level sau reluarea acestuia.

IMAGINE MODEL SPECIFICATII
Scaun Arozzi Enzo Gaming negru verde Scaun Arozzi Enzo Gaming

Vezi Pret

Structura din metal
Material piele sintetica
Inaltime intre 115 – 125 cm
Greutate maxima: 270 kg
5 role din nylon pentru stabilitate
Captuseala groasa, de calitate
Scaun gaming Inaza Victus negru-rosu VI01-BR Scaun gaming Inaza Victus 

Vezi Pret

Pernita lombara si pentru cap
Material piele sintetica
Inaltime ajustabila
Greutate maxima: 110 kg
Manere reglabile: 4D
Piston cu gaz clasa 4
Scaun de gaming directorial Holden Scaun de gaming directorial Holden

Vezi Pret

Forma ergonomica
Piele ecologica + material textil
Inaltime reglabila
Greutate maxima: 110 kg
Role cu cauciuc

 

Asadar, iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un scaun de gaming bun pentru birou:

Marimea si forma scaunului de gaming

Fireste ca exista pe piata diferite marimi si forme de scaune destinate exclusiv gamingului, cu o inaltime ce poate varia intre 110 cm si 135 cm. Unele confera un spatiu generos, fara sa lase o impresie de captivitate in timpul sezutului, inducand o experienta cat mai reala traita in timpul jocului, in timp ce altele sunt mai compacte, iar aici putem lua exemplu scaunele de gaming de tip scoica inspirate din cursele de raliuri. In principiu, la capitolul dimensiune iti recomand sa ai in vedere propriile dimensiuni corporale si sa te raportezi la acestea atunci cand alegi un scaun. Chiar si asa, modelele din categoria premium prezinta foarte multe reglaje, astfel incat sa le adaptezi la forma anatomica a corpului tau.

Structura si materialele folosite in procesul de fabricatie

Scheletul clasic este format din otel vopsit sau aluminiu si ofera o rezistenta sporita pe termen lung. Un scaun pentru jocuri video este mai voluminos comparativ cu un clasic, si implicit putin mai greu. Daca doresti un produs mai usor, te poti orienta catre un scaun cu cadrul din aluminiu. La fel ca si in cazul scaunelor de birou clasice, materialele folosite in imbracarea acestor elemente de mobilier sunt: pielea naturala, pielea ecologica si panzele sau tesaturile din bumbac sau materiale inlocuitoare. Dupa cum probabil ai intuit deja, vei fi pus in situatia de a face un compromis: vei alege pielea naturala, material foarte rezistent in timp dar care favorizeaza transpiratia, sau vei merge pe un scaun din material textil, mai predispus uzurii in timp dar care lasa pielea sa respire?

Scaun de gaming – design

Designul mai mult sau mai putin impresionant este direct proportional cu pretul de achizitie al scaunului pentru birou destinat jocurilor video. Daca esti dispus sa platesti un pret mai mare, e bine de stiut ca poti beneficia de unele functionalitati extrem de utile. Te poti bucura de o perna pentru cap, o balansare generoasa pe spate cu sistem de blocare, reglaj pentru zona lombara, suport pentru picioare, iar pilotii amatori de raliuri pe consola pot opta pentru un scaun de gaming cu suport pentru volan, pedale si sistem de centuri de siguranta. In functie de model, toate aceste optiuni enumerate mai sus pot fi reglate de catre utilizator, electric sau mecanic. Daca practici gamingul doar ocazional, iar spatiul din camera biroului este limitat, poti cauta in lista de specificatii a viitorului produs daca acesta vine si cu un sistem de impachetare rapida, care sa faciliteze o depozitare usoara.

Scaune de gaming cu sistem de vibratii si sunet

Nu foarte cunoscute si nici tocmai accesibile oricarui buzunar, fiind din clasa premium, exista si scaune de gaming high-tech ce includ sisteme individuale de sunet 3D, aducand experienta gamingului la cu totul alt nivel. Realismul va fi mai mult decat complet daca alegi si un sistem de vibratii in timp ce pe consola ruleaza ultima versiune de GTA. Nu voi insista prea mult cu acest aspect, pentru ca astfel de modele nu sunt inca populare in Romania si nici oferta magazinelor online nu este una foarte generoasa.

Conectivitate, porturi si compatibilitate

In principiu regasim doua moduri prin care poate fi realizata conexiunea cu PC-ul sau consola de jocuri: clasic, cu ajutorul unui fir sau fara fir, respectiv bluetooth/wireless. Cel mai probabil ca posibilitatea unei astfel de conexiuni face diferenta dintre un scaun de birou ergonomic clasic si un scaun de gaming bun, dintr-o clasa superioara. Din motive evidente de confort, este ideal sa te orientezi spre un scaun cu o conexiune wireless. Daca un port jack pentru castile audio este aproape vitala, nu ar strica ca produsul sa includa si alte porturi utile, gen HDMI, DVI sau batranul VGA.

Scaune de gaming “de nisa”, specifice anumitor jocuri video

In timp ce unele persoane prefera antrenarea mintii cu ajutorul jocurilor video de strategie, altele inteleg prin gaming doar ore intregi de pilotaj in jocurile cu raliuri, precum Dirt Rally, WRC sau Sebastien Loeb Rally Evo. Asadar, pentru anumite tipuri de jocuri sunt disponibile si scaune special concepute, ce dispun de functionalitati specifice, precum pedalele, volanul sau chiar suport pentru schimbatorul de viteze. De cele mai multe ori acestea sunt extensii independente, insa e bine sa te informezi in prealabil daca scaunul ales de tine are conexiuni compatibile cu acestea.

Standarde si compatibilitati

Intr-un mediu puternic concurential precum este cel al gaming-ului, cu jucatori internationali, fiecare incearca prin propriile standarde si certificari, sa-si atraga o cota cat mai mare de piata (este sugestiv cazul Apple cu iOS, un sistem de operare inchis, versus Android de la Google). Din pacate consecintele acestui razboi nedeclarat al gigantilor se reflecta inclusiv in domeniul scaunelor de gaming pentru birou, atunci cand anumite modele sunt compatibile doar cu unele console, riscand ca unele conexiuni cu anumite versiuni de PlayStation sau Xbox sa fie practic imposibile.

Iti recomand deci, sa te informezi suplimentar si chiar sa adresezi o intrebare direct magazinului in privinta compatibilitatii, in cazul in care nu gasesti aceste aspecte mentionate in pagina produsului. Ideal este totusi ca produsul sa permita conectarea cu cele mai populare platforme: Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, XBox, Xbox 360, Xbox One, Wii, Mac si PC. Gamingul nu este o pasiune tocmai ieftina, insa cei cu adevarat pasionati si dependenti vor intelege in totalitate necesitatea unei investitii intr-un scaun de gaming bun, ergonomic, solid si care sa menajeze starea de sanatate a coloanei pe termen lung.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo