Cea Mai Buna Centrala Termica Pentru Casa si Apartament

Este normal sa ne dorim sa alegem cea mai buna centrala termica pentru casa sau apartament deoarece un astfel de produs este o investitie semnificativa pentru orice locuinta. In ultimii ani s-au adus o multime de inovatii in acest domeniu, iar o centrala termica buna, de calitate, pe langa faptul ca ofera apa calda la discretie, aceasta asigura si mentine o temperatura adecvata in camere.

Citeste mai departe pentru a vedea ce tipuri de centrale termice exista, care sunt cele mai bune si criteriile pe care sa le iei in considerare atunci cand mergi la cumparaturi.

Tipuri de Centrale Termice

Este foarte important sa cunoastem care sunt tipurile de centrale si modul in care acestea se utilizeaza pentru a putea face cea mai buna alegere pentru nevoile noastre.

1. Centrala Termica Conventionala

Cel mai popular tip de centrala pe care il gasim astazi pe piata, acest lucru datorandu-se in mod special caracterului sau convenabil. Un avantaj al sau este faptul ca apa calda este asigurata la un nivel de presiune normal, fara a fi nevoie de o pompa. Usor de intalat si simplu de folosit, acest tip se dovedeste a fi o alegere inteleapta pe termen lung, desi consumul de gaze este putin cam ridicat.

IMAGINE MODEL SPECIFICATII
Centrala termica murala conventionala Ariston Genus Evo 24 Centrala termica murala conventionala
Ariston Genus Evo 24

Vezi Pret

Putere termica utila: 11/23.7 kw
Tip alimentare: Gaz Metan
Tiraj: Fortat
Panou de comanda: Afisaj LCD
Randament: 93.8 %
Suprafata: 150 m²
Consum maxim: 2.73 m³
Clasa de eficienta: 3 stele
Protectie la inghet
Greutate: 30 kg
Dimensiuni: 400 x 315 x 770 mm
Centrala termica murala conventionala Immergas Eolo Star 3E 24 Centrala termica murala conventionala
Immergas Eolo Star 3E 24

Vezi Pret

Putere termica utila: 11.5/23.8 kw
Tip alimentare: Gaz Metan
Tiraj: Fortat
Panou de comanda: Electronic
Randament: 93.4 %
Suprafata: 150 m²
Clasa de eficienta: 3 stele
Protectie la inghet
Greutate: 30 kg
Dimensiuni: 400 x 250 x 751 mm

 

2. Centrala Termica in Condensatie

O centrala termica in condensare este extrem de eficienta din punct de vedere financiar, pentru ca permite mai degraba o recirculare a caldurii decat lasarea acesteia sa se piarda in tirajul centralei. Vaporii de apa produsi in timpul arderii sunt condensati intr-o forma lichida si parasesc sistemul printr-un canal de scurgere.

IMAGINE MODEL SPECIFICATII
Centrala termica murala in condensare Ariston Clas Premium Evo 30 Centrala termica murala in condensare
Ariston Clas Premium Evo 30

Vezi Pret

Putere termica utila: 6.5/28 kw
Tip alimentare: Gaz Metan
Tiraj: Fortat
Panou de comanda: Electronic
Randament: 107.7 %
Suprafata: 220 m²
Pompa cu 2 turatii
Clasa de eficienta: 4 stele
Protectie la inghet
Greutate: 35 kg
Dimensiuni: 400 x 315 x 770 mm
Centrala termica murala in condensare Immergas Victrix 24TT Centrala termica murala in condensare
Immergas Victrix 24TT

Vezi Pret

Putere termica utila: 3/23.3 kw
Tip alimentare: Gaz Metan
Tiraj: Fortat
Panou: Display digital
Eficienta: 109.1 %
Suprafata: 150 m²
Pompa electronica clasa A
Protectie la inghet
Greutate: 33.9 kg
Dimensiuni: 748 x 440 x 276 mm

 

Cum Aleg Cea Mai Buna Centrala Termica?

Iarna se apropie si este timpul pentru achizitia unei centrale termice. Alegerea celei mai potrivite este o sarcina obositoare avand in vedere multitudinea de produse existente pe piata, si in plus reprezinta si o investitie majora, asadar este o decizie importanta.

  • Eficienta Energetica

O centrala ce are deja 15+ ani asigura o eficienta de aproximativ 60-70%, ceea ce inseamna ca nu mai asigura acelasi randament ca la inceput, iar pierderile de apa si caldura sunt destul de mari. Cea mai buna decizie este de a o inlocui cu una noua, care datorita noilor inovatii si tehnologii, asigura o eficienta energetica de pana la 90%, asadar vei simti, pe termen lung, si o imbunatatire si pe parte financiara.

  • Suprafata locuintei 

Intreaga suprafata a casei sau a apartamentului, in mod special numarul de bai/camere, dar si cantitatea de apa si caldura de care ai nevoie vor avea un impact major asupra alegerii unui anumit tip de centrala (conventionala, in condensatie sau electrica).

  • Dimensiuni

Centralele normale au nevoie de mai mult spatiu fata de cele in condensare sau electrice, deoarece au nevoie de un vas de expansiune, fiind potrivite pentru locuintele cu 2 sau mai multe bai si un consum mare de apa calda, dar ai grija, presiunea apei este putin mai scazuta. In ceea ce priveste dimensiunea, cele electrice sunt mai avantajoase.

  • Alte Considerente

Randamentul oferit de o centrala este destul de important, presiunea minima a apei, protectia electrica, firma producatoare, garantie, usurinta in instalare, toate acestea trebuie avute in vedere cand cauti sa cumperi cea mai buna centrala termica.

1 Comment
  1. Am auzit si de marca Liepsnele. Sunt centrale termice pe lemne – www. centrale-lemne-liepsnele .ro. Ce parere aveti despre ele?

Leave a reply

eRev.ro
Logo