Cu o masina de spalat vase incorporabila, semi-incorporabila sau clasica poti economisi timp si efort, aceasta te scapa de neplacerea de a spala la mana toate acele vase si tacamuri murdare ramase de la ultima masa in familie. Doar asezi vasele murdare in interiorul acesteia si te poti relaxa uitandu-te la emisiunea, meciul sau filmul favorit in timp ce aceasta isi face treaba cat mai bine. Nu mai este necesar sa stai zeci de minute in sir in picioare in fata chiuvetei cu farfuria intr-o mana si buretele in cealalta si sa freci pana cand teancul de vase este gata.
Daca bucataria locuintei tale este mobilata intr-un stil modern si vrei sa il mentii, iti recomand sa te orientezi catre un model incorporabil in blat. Acesta se va potrivi de minune cu decorul si nici nu vei sti ca este acolo. Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila este eficienta, silentioasa si va face ca vasele tale sa sclipeasca, fara ca tu sa te mai murdaresti.
In acest articol iti voi prezenta 3 modele pe care le consider a avea un raport calitate pret imbatabil si criteriile ce fac ca o masina incorporabila de spalat sa fie cea mai buna, astfel ca daca nu esti multumit/a de recomandarile mele, poti alege chiar tu modelul ce ti se potriveste.
IMAGINE | MODEL | SPECIFICATII |
Masina de spalat vase incorporabila Electrolux ESL4200LO |
Complet incorporabila Capacitate: 9 seturi 5 programe 3 nivele de temperatura Clasa A Afisaj LED + Control electronic Consum energie/an: 249 kW Consum apa/ciclu : 13 l Latime: 45 cm Zgomot: 51 dB |
|
Masina de spalat vase semi incorporabila Beko DIN15212 |
Partial incorporabila Capacitate: 12 seturi 5 programe 4 nivele de temperatura Clasa A+ Afisaj LED + Control electronic Consum energie/an: 290 kW Consum apa/ciclu : 12 l Latime: 60 cm Zgomot: 49 dB |
|
Masina de spalat vase incorporabila Whirlpool ADG 301 |
Complet incorporabila Capacitate: 10 seturi 6 programe 3 nivele de temperatura Clasa A+ Afisaj LED + Control mecanic Consum energie/an: 237 kW Consum apa/ciclu : 10 l Latime: 45 cm Zgomot: 49 dB |
Cateva statistici facute de Bosch sugereaza ca o masina de spalat vase buna te ajuta sa economisesti aproximativ 15 zile per an, pe care le poti petrece impreuna cu familia, prietenii sau cu orice altceva iti face placere. Cu o tura de spalatul vaselor la mana se consuma aproximativ 40-80 de litri de apa, care pe langa pretul pe care il platesti pe m3, mai platesti si energia necesara pentru a incalzi apa.
Ca sa fac si o comparatie, un astfel de aparat pentru bucatarie foloseste aproximativ 10 litri de apa pentru a spala o capacitate de 13 seturi de farfurii, ceea ce inseamna ca faci ceva economii. Citeste mai departe sfaturile mele de cum sa cumperi cea mai buna masina de spalat vase incorporabila ideala pentru nevoile tale.
In primul si primul rand trebuie sa alegi dimensiunea si tipul de masina dorit. O masina de spalat vase nu trebuie sa ocupe prea mult spatiu. Pe piata, exista si modele mai compacte, de dimensiuni mai mici, care seamana cu un cuptor cu microunde si pe care le poti pune pe blatul din bucatarie. Dar si masini de spalat incorporabile cu latime de 60 cm sau 45 cm.
Modelele mai slim au o capacitate de pana in 10 seturi (un singur set contine: farfurie de supa, farfurie pentru desert, farfurie mare, o ceasca de cafea cu farfurioara, un pahar, un cutit, o furculita, o lingura pentru supa, o lingurita de desert si o lingurita pentru ceai), insa sunt si modele cu o capacitate de 15 seturi, potrivite pentru familiile numeroase sau pentru cine are invitati la masa in mod frecvent.
O masina incorporabila de spalat vase este mai discreta si ocupa mai putin spatiu decat una clasica. Poti opta fie pentru una partial incorporabila (al doilea model din tabel) ce are panoul de control la vedere sau una complet incorporabila (cum este primul model din tabel) al carui panou de control poti avea acces doar daca deschizi usa blatului.
Mergand mai departe, dupa ce ai stabilit care este dimensiunea cea mai potrivita pentru locuinta ta si te-ai decis asupra capacitatii masinii, iti recomand sa arunci o privire si la capitolul programe si setari. Indiferent ca alegi cea mai ieftina masina de spalat incorporabila sau cea mai buna, toate vin cu un program de spalare rapida (aprox 30 minute) si care este foarte util in timpul petrecerilor, cand farfuriile pentru aperitive doresti sa le folosesti si pentru desert.
Programul intensiv ce spala vasele la o temperatura mai inalta si care este perfect pentru momentele de neatentie cand se arde mancarea sau se prinde de oala, ori pentru tigaile foarte murdare. Un program pentru delicate ce reduce usor presiunea apei, uneori utilizand doar aburi pentru curatarea murdariei, ar fi util pentru pahare sau pentru vasele din portelan foarte delicate.
Cea mai buna masina incorporabila pentru spalat vase dispune si de un senzor, care stabileste cat de murdare sunt farfuriile si in functie de asta, ajusteaza timpul de spalare si cantitatea de apa utilizata. Astfel, vei face si ceva economii pentru ca nu vei mai alege un program care functioneaza mai mult timp decat trebuie sau la o temperatura mult prea inalta.
Timer-ul sau programarea intarziata este o functie utila pentru ca poti seta masina sa porneasca la ora pe care o doresti. Pe langa acestea, mai sunt multe alte programe integrate si care difera in functie de producator sau pret, precum: igienizare, autocuratare, pahare, express, multizone, duo wash, extraclatire etc.
Zgomotul produs este si el un factor decisiv atunci cand alegi o masina de spalat vase incorporabila sau clasica. Daca planuiesti sa o utilizezi noaptea sau in locuinta ta sunt si copilasi, orienteaza-te catre un model silentios si care produce un zgomot de aprox 40 db. De asemenea, poti alege si o masina cu program special pentru noapte, cand aceasta este capabila sa reduca in mod considerabil nivelul de zgomot produs.
Spalatul la mana este un proces ineficient, mai ales ca daca iei in calcul faptul ca o masina poate spala 10 seturi de farfurii folosind doar 6 litri de apa. Nu stiu la voi cum e, insa pentru ca eu sa pot spala o cantitate asa de mare de farfurii, am nevoie de cel putin 30 de litri de apa. Inainte sa faci o alegere, fii atent/a si la consumul de apa al masinii pentru spalat vase, pe care il vei gasi trecut in lista de specificatii oferita de producator.
Cea mai buna masina de spalat vase incorporabila poate spala la o temperatura mult mai inalta decat mainile noastre ar putea suporta, ceea ce face ca vasele sa fie mai curate si mai bine dezinfectate. Microbii si alte organisme sunt complet indepartate atunci cand sunt “lovite” de apa fierbinte.
De asemenea, mai arunca un ochi si peste clasa de energie din care face parte. Coeficientul respectiv se refera la eficienta energetica (consumul de curent si apa), performanta de spalare si de uscare, iar o masina incorporabila pentru vase din clasa A++ sau A+++ este cea mai buna investitie pe care o poti face. Cu cat clasa de energie este mai superioara, cu atat produsul ales este mai performant si consuma mai putin din toate punctele de vedere.
Ei bine, cam atat despre alegerea modelului ideal de masina de spalat vase incorporabila. Sper ca sfaturile din acest articol sa iti fie de ajutor si sa iti serveasca atunci cand faci o astfel de alegere. Nu uita sa distribui articolul pe retelele sociale, in semn de multumire! Te astept, in sectiunea de comentarii, cu o parere vizavi de modelul ales de tine.