Capacitatea Masinii de Spalat Rufe – Cum o Alegi?

Achizitia unei masini de spalat care sa se potriveasca cu nevoile tale are cu siguranta si implicatii financiare. Daca vei cumpara o masina prea mica, vei sfarsi prin a spala in mai multe ture, cu un consum marit de apa si electricitate, consum inutil de altfel. In plus, folosind mai des masina de spalat, aceasta se va uza mai rapid, scurtandu-si astfel durata de viata pana la primele reparatii necesare sau chiar inlocuirea completa.

Daca vei cumpara una mai mare decat ai cu adevarat nevoie, probabil ca o vei utiliza pe jumatate incarcata, ducand din nou la o risipa inutila de apa si electricitate (anumite modele mai moderne de masini au si programe pentru incarcare partiala). Pe de alta parte, cu cat masina de spalat are o capacitate mai mare de incarcare, cu atat mai mare va fi pretul de achizitie al acesteia. Cand cumperi o masina de spalat noua, trebuie sa ai in vedere atat avantajele cat si dezavantajele, privind pretul si capacitatea.

Vorbind la modul general, o masina de spalat rufe cu cuva de 5-6 kg este suficient de incapatoare cat sa corespunda nevoilor a doua persoane, putand spala pana la 25 de tricouri sau o pilota de 1 persoana. Pentru o familie de 2-3 persoane ar fi mai potrivit un model cu capacitate de 7+ kg si in care poti spala o pilota dubla sau pana la 35 de tricouri, in functie de marimea acestora. Economia are de suferit atunci cand ai nevoie sa speli haine mai pretentioase, precum lenjeria intima sau alte obiecte vestimentare care sunt usoare, iar in contact cu apa isi pierd si din volum, ocupand cuva pe jumatate.

 

Promotii Masini de Spalat Rufe – Magazine Online

 

Masinile cu capacitati mai mari au in general un ciclu de spalare special pentru asternuturi, ce presupune mai multa limpezire si rotire mai indelungata. Pentru o familie mai mare, de 3-4 membri poti alege o masina cu o cuva de 8kg, ce are capacitatea sa spele chiar si o pilota matrimoniala, sau poate ca o astfel de familie nu foarte numeroasa nu va avea nevoie de o masina atat de mare, nevoile de spalare fiind variabile, de multe ori fiind necesare incarcari mai mici ca in cazul spalarii tesaturilor din lana, spre exemplu.

Sunt si masini cu o capacitate mai mare, ca de exemplu cele cu tambur de 9kg, potrivite pentru 4-5 persoane. Acestea pot spala cu succes o pilota de dimensiuni mari (king size) sau pana la 45 de tricouri. Nu este nici o indoiala ca o familie de 5 membri va genera foarte multe rufe de spalat, asadar cu o masina mai mare vei economisi timp cu incarcarea si descarcarea rufelor, dar si apa si energie electrica in acelasi timp.

Pentru familiile mai numeroase (de la 5 membri in sus) exista masini cu tambur de 10kg, 11kg sau chiar 12kg (ca acest model de la Samsung care poate spala intreaga locuinta intr-un singur clclu de spalare. In regula, poate ca am exagerat putin, insa ideea de baza ramane). Acest model de masina poate spala inclusiv perdele captusite de dimensiuni mari, pilote king size sau pana la 55 de tricouri. E bine de stiut ca exista si astfel de masini cu capacitati superioare, mai ales pentru familiile cu foarte multi copii.

Sper ca randurile de mai sus te vor ajuta sa decizi care este capacitatea potrivita a masinii de spalat pentru tine si familia ta, atunci cand vei fi in cautarea unui nou produs de acest fel.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo