Cum stii ca ai Nevoie de un Frigider Nou?

Frigiderul este una dintre cele mai importante electrocasnice din bucataria ta, rolul sau fiind de a pastra proaspete alimentele pana la momentul consumului. O defectiune poate duce la alterarea mancarii si planurile tale pentru viitorul meniu se vor duce pe apa sambetei. Chiar si cu o intretinere riguroasa, pana si cel mai bun frigider va trebui inlocuit la un moment dat. Dar oare cum stii cand este momentul sa cumperi un frigider nou in loc sa il repari pe cel vechi? Noi iti prezentam cateva semne care indica faptul ca ai nevoie de un alt frigider.

  1. Condens (sau gheata) – daca frigiderul incepe sa transpire, ceva este in neregula. Acesta trebuie sa functioneze astfel incat sa creeze o temperatura optima in interior, nici prea mare , nici prea mica, insa cand observi condens sau se formeaza gheata in interior sau pe usa frigiderului, semnele indica prezenta unei defectiuni. Nu intra totusi in panica, poate fi doar o mica problema. Controleaza garnitura cauciucata ce etanseaza usa. Poti face asta cu o hartie de 1 leu pe care sa o pui in usa atunci cand o inchizi, daca o poti trage afara usor, inseamna ca aceasta garnitura s-a slabit. O poti inlocui chiar tu, daca ai ustensilele necesare, sau poti chema un expert. Insa daca nici dupa inlocuirea garniturii condensul sau gheata nu dispar, cel mai probabil ca va trebui sa achizitionezi un frigider nou.
  2. Motorul functioneaza in mod constant si este zgomotos – motorul frigiderului nu ar trebui sa functioneze incontinuu la viteza maxima, pentru ca, de cele mai multe ori, nu este nevoie ca acesta sa ajusteze constant temperatura din interior, decat daca usa frigiderului este deschisa in mod frecvent
  3. Este fierbinte – o usoara senzatie de caldura este normala, mai ales in spatele frigiderului, iar aceasta sugereaza ca sistemul de ventilatie functioneaza corespunzator. Dar pentru ca tevile sunt izolate, o cantitate mult prea mare de caldura este nefireasca. Cheama un specialist pentru a verifica daca frigiderul necesita schimbarea acestor tevi sau daca problema este mai grava de atat
  4. Alimentele se strica mai repede decat ar trebui – recent am scris un articol cu 24 de moduri in care poti pastra fructele si legumele proaspete mai mult timp. Un frigider are un singur job: sa tina mancarea rece. Daca lactatele cumparate de curand incep sa se strice mai devreme decat de asteptai, sau daca observi ca necesita o perioada mai lunga de timp pentru a raci o sticla de vin, atunci cu siguranta ca are o defectiune. In astfel de cazuri, frigiderul incepe sa consume mai multa energie decat ar trebui, ceea ce duce la o cheltuiala mai mare la factura de curent. Sa cumperi un frigider nou este intradevar o investitie majora, insa avantajul va fi ca factura la electricitate va scadea, iar risipa de mancare va fi diminuata considerabil
  5. Este vechi si ineficient – poate ca pare o risipa de bani in momentul de fata sa inlocuiesti frigiderul daca acesta inca functioneaza, insa sa stii ca poti economisi o suma frumusica de bani daca investesti intr-un model mai nou. Imbunatatile anuale si progresul tehnologic in eficienta frigiderelor ajuta la o reducere a costului electricitatii de pana la 50%. Daca frigiderul tau are o vechime de 10-20 de ani, sfatul meu este sa incepi sa cauti un model mai nou cu tehnologii mai moderne.
cele mai bune frigidere

Iata care sunt aspectele cele mai importante pe care sa le ai in vedere atunci cand vrei sa faci o astfel de investitie. Citeste mai departe pentru a vedea ce caracteristici au un rol semnificativ in viitoarea alegere:

  • Frigider incorporat sau normal – Frigiderul traditional este cel mai des intalnit in casele romanilor pentru ca este foarte usor de instalat, ai nevoie doar de o priza in apropierea locului in care vrei sa il asezi. Frigiderele incorporate in mobilerul din bucatarie, pe de alta parte, nu chiar atat de simplu de montat, pentru ca trebuie sa ai mare grija la dimensiuni, sa te asiguri ca modelul ales incape perfect in mobilier. Ce-i drept, acestea din urma arata mai elegant, oferind bucatariei un aer mai sofiticat
  • Tipul de frigider – Vrei un frigider side-by-side sau o combina frigorifica? Preferi un frigider clasic cu o singura usa sau un model in stil frantuzesc? Hotarateste-te care este modelul care se potriveste cel mai bine cu nevoile pe care le ai. Capacitatea/volumul si nr de rafturi difera de la model la model si in functie de producator.
  • Caracteristici – cand faci o astfel de investitie, recomandarea mea este sa te uiti putin la vechiul frigider, mai exact la ce functii si setari ti s-au parut avantajoase si ce ai fi vrut ca acesta sa aiba. Vrei un frigider cu dispenser de apa si gheata, unul cu rafturi de sticla, cu congelator mare, cu diferite compartimente speciale pentru branzeturi, fructe si legume, vin, oua etc. Cauti un frigider no frost sau unul cu sistem de avertizare pentru usa deschisa, cu protectie pentru copii etc? Fa o lista cu aspectele pe care ti le doresti ca viitorul frigider sa le aiba. Ce trebuie sa stii este ca, cu cat mai multe functii are un frigider, cu atat pretul va fi mai mare
  • Dimensiuni – frigiderele ocupa mai mut spatiu decat realizezi. Atunci cand il asezi intr-o anumita zona a incaperii, trebuie sa lasi putin spatiu de aerisire pentru spate pentru a se putea ventila cat mai corespunzator. Masoara usile pentru a vedea daca atunci cand se deschid complet nu se lovesc de alte obiecte din bucatarie.
  • Deschiderea usilor – daca optezi pentru oricare alt model in afara de cel side by side, asigura-te ca modul in care usile se deschid iti ofera accesul rapid si facil la toate produsele asezate inauntru. Poti opta si pentru un frigider cu usi reversibile.
  • Eficienta energetica – majoritatea modelelor noi de frigidere sunt cu mult mai eficiente de cele aparute in urma cu 10 ani pe piata. Asadar, arunca un ochi si peste eficienta energetica si clasa din care face parte. Cu cat indicele este mai mare, cu atat consumul de electricitate va fi mai mic.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo