Daca vrei sa incalzesti doar o singura incapere din locuinta ta fara sa fie nevoie sa pui in functiune centrala termica, cea mai buna metoda de a economisi banuti este de a instala un convector electric de perete. In acest articol vei gasi recomandari de convectoare electrice economice intr-o gama variata de stiluri si design-uri, astfel incat sa ai de unde alege modelul care se potriveste cel mai bine cu decorul locuintei.
Un convector de perete este un dispozitiv de dimensiuni reduse creat in mod special pentru a incalzi casa intr-un mod cat mai economic si mai eficient eficient. In ziua de astazi, acestea sunt tot mai cautate de catre utilizatori datorita rapiditatii cu care pot incalzi camera in care sunt amplasate, dar si usurintei in utilizare. Pe langa un top cu cele mai bune convectoare electrice, in acest ghid vei mai gasi si informatii despre cat consuma un convector electric, precum si apectele de care sa tii cont cand un cumperi un convector de perete bun.
Top 3 Convectoare Electrice de Perete Economice
IMAGINE | MODEL | SPECIFICATII |
Convector electric pt perete Tesy CN 03 250 MIS |
Camera: 50 – 70 m3 Putere: 2500W Greutate: 6.52 kg Sistem antiinghet fiabil Termostat reglabil |
|
Convector electric pt perete Tesy CN 03 150 MIS |
Camera: 30 – 45 m3 Putere: 1500W Greutate: 4.15 kg Sistem sigur antiinghet Termostat reglabil |
|
Convector Electric Atlantic F118 | Camera: 45 – 60 m3 Putere: 2000W Greutate: 5.3 kg 5 moduri de operare Termostat electronic cu afisaj |
Achizitia unui convector electric de perete nu ar trebui sa fie o sarcina complicata. In magazinele online se gasesc o multime de modele cu caracteristici si functii care mai de care mai moderne, sau cu un design cat mai minimalist, insa atunci cand alegi cel mai bun convector de perete, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:
Cat consuma un convector electric de perete?
Cand cumparam un convector pentru perete, primul aspect care ne vine in minte este consumul de energie electrica pe care il vom avea si cat de mult poate creste factura la curent daca il tinem in functiune cateva ore pe zi. In functie de puterea acestuia (ce se masoara in watt), de dimensiunea spatiului in care doresti sa il montezi si de cat de mult timp functioneaza pe zi, costurile pot fi mai mari sau mai mici.
Spre exemplu, un convector electric de perete cu o putere de 2000W consuma 2kw/ora. In momentul de fata, pretul unui kw este de 0,53 lei, astfel ca respectivul convector va consuma 1.06 lei intr-o ora. Daca il lasi sa functioneze 8 ore pe zi, costul este de 8,48 lei. In 30 de zile, un pret aproximativ ar veni 254,4 lei.
Acest cost estimativ poate fi mai mare sau mai mic in functie de eficienta elementelor de incalzire ale convectorului, precum si de metoda in care acesta incalzeste incaperea. Sunt si modele de convectoare cu ventilator integrat si care pot incalzi o camera intr-un timp mult mai scurt, in doar cateva minute, acestea pot crea un mediu ambiental mai placut. Ce-i drept, consumul va creste putin daca dispozitivul este lasat sa functioneze in acest mod o perioada mai mare de timp.
Daca achizitionezi un convector de perete pe baza de convectie, desi va dura ceva mai mult timp pana va reusi sa incalzeasca incaperea, atunci cand este oprit, acesta va putea mentine caldura un timp mult mai indelungat. Recomandarea mea este sa alegi convectorul in functie de cat de mult timp doresti sa petreci in incaperea in care doresti sa il montezi. Daca il instalezi in dormitor, atunci un astfel de dispozitiv cu convectie este cea mai indicata alegere.
Cat costa un convector de perete?
Cand cumperi un convector electric de perete, ai un anumit buget disponibil pe care doresti sa il aloci acestei investitii. Gama de pret este extrem de variata si mai mult ca sigur ca vei gasi ceva potrivit pentru bugetul tau. Pretul pentru un astfel de aparat de incalzire porneste de la 200 ron.
In functie de calitatea materialelor din care este confectionat, producator, carcateristici si design, pretul poate creste pana la 1000+ ron. Ce trebuie sa stii este ca, cu cat un convector de perete este mai scump, cu atat mai multe functii va avea in dotare, si aici nu ma refer doar la programe si la usurinta in utilizare, ci si la ventilatoare mai puternice, un design creat in mod special pentru a oferi mai multa caldura sau elemente de incalzire mai performante.
Puterea necesara a unui convector eletric
Cu cat acest coeficient al puterii este mai mare, cu atat costul de functionare va creste. Nu alege un convector foarte puternic daca il vei amplasa intr-o camera de dimensiuni mai mici, vei face risipa de electricitate, la fel si daca alegi un model cu o putere mai mica si il vei pune intr-o sufragerie imensa.
Pentru o camera de zi mare, iti recomand un convector de perete de 2kw (sau mai mult), astfel te asiguri ca acesta poate produce o caldura suficienta pentru a incalzi intreaga incapere. Ca sa iti fie mai usor in alegerea puterii, fa un calcul simplu estimativ cu urmatoarele dimensiuni (in metri):
Latimea camerei x Lungimea camerei x 100 = Puterea Necesara
Astfel, sa luam exemplu o camera de 5 x 5 m. Inmultind lungimea si latimea, obtinem 25 m2 pe care ii inmultim apoi cu 100 si obtinem o putere necesara de 2500W. Asta inseamna ca pentru o camera de 5 x 5m, un convector de 1500W nu va fi cea mai inteligenta investitie pentru ca acesta nu va putea incalzi intreaga suprafata.
Magazine online cu convectoare perete electrice: emag / evomag / cel
Un convector electric de perete este o alegere ideala daca esti in cautarea unei solutii permanente de incalzire a locuintei. Nu uita insa ca fiecare model in parte este conceput pentru o singura incapere, cea in care este instalat si nu in intreaga casa. Cel mai bun convector de perete dispune de toate acele functii si caracteristici de care ai nevoie si este capabil sa incalzeasca toate suprafata camerei. Asigura-te ca este instalat corespunzator si daca nu te pricepi, poti apela la un specialist. Sper ca ti-au fost de folos recomandarile de convectoare electrice eficiente gasite in acest scurt ghid de achizitionare.