Cum aleg cel mai bun redresor auto? Roboti pornire. Incarcatoare baterii auto

Pana si cei mai atenti sau experimentati soferi au uitat macar o data, din graba sau neglijenta, luminile de zi ale autoturismului aprinse, cauzand astfel descarcarea totala sau partiala a bateriei masinii. De asemenea, in sezonul rece atunci cand temperaturile coboara vertiginos sub zero grade, sistemul de aprindere defect al motoarelor diesel pot cauza descarcarea prematura a bateriei masinii, atunci cand pornirea este greoaie. Mai pe scurt, un releu de bujii defect sau chiar bujiile incandescente arse pot afecta serios nivelul de energie al acumulatorului auto.

Si pentru ca personal am trecut prin astfel de experiente si sunt de parere ca cel mai indicat este sa iti iei masuri de precautie, recomand sa ai in vedere procurarea unui redresor auto, cunoscut si sub numele de robot de pornire sau robot de incarcare a bateriilor auto. Chiar daca in comert sunt disponibile astfel de aparate care pot fie doar sa reincarce bateria, fie doar sa asigure un curent de pornire, in general majoritatea robotilot auto moderni asigura ambele functii, inclusiv funcii de incarcare rapida.

Robot pornire Midland Enerjump C1184
Robot pornire Midland Enerjump C1184
Acest model de robot de pornire reprezinta solutia ideala atunci cand bateria masinii tale cedeaza. Este dotat cu incarcator de perete si incarcator auto, si are o capacitate de 8000 mAh. Are si iesire USB ceea ce il face potrivit pentru a incarca bateria dispozitivelor mobile atunci cand esti plecat la drum si nu ai la indemana o priza. Are o putere de 400A si este recomandat chiar si pentru autovehiculele cu capacitate cilindrica mare. Principalul avantaj al sau este greutatea redusa, doar 300 de grame, astfel ca il poti lua cu tine peste tot, fara sa te incurce in vreun fel.

Bineinteles, exista si varianta mai ieftina, in care apelezi la un prieten cu masina care sa iti dea curent pentru pornire prin intermediul unor cabluri cu clesti. Insa pentru a conserva durata de viata a bateriei si a te salva de la o cheltuiala nu tocmai de neglijat, un incarcator de baterii poate fi solutia problemei tale.

In oferta magazinelor de profil gasesti atat redresoare auto pentru baterii cu un voltaj de 12 volti, cat si de 24v. Cele dintai sunt destinate in general masinilor mici, turismelor pana in 3.5T. Daca esti in schimb proprietar de duba, camion sau utilitara, te poti orienta spre un redresor care asigura inclusiv o incarcare la 24 de volti. Cu un mic efort financiar, te poti orienta spre un redresor care sa genereze ambele valori.

Incarcator baterii + Robot de pornire Tehnoweld CD600
Incarcator baterii + Robot de pornire Tehnoweld CD600
Adecvat pentru motoarele diesel si benzina, acest incarcator Technoweld CD600 are o putere de 12000W, 560A pornire si 60A incarcare si 6 trepte de reglare a curentului de incarcare. Dintre functiile importante mentionam indicatorul pentru nivelul bateriei, ampermetru, protectie polarizare inversa si suprasarcina plus, poate una dintre cele mai importante, incarcarea rapida, astfel ca este potrivit pentru dotarea garajelor auto sau a firmelor de transport. In pachet, vei primi cablu si clesti.

Un alt aspect la fel de important este timpul de incarcare completa a bateriei. Pentru asta e bine sa ai in vedere valoarea amperi/ora, din lista de specificatii a produsului. Bateriile cu un amperaj mare (90-110 Ah), folosite in general pentru motoarele diesel vor necesita un timp de incarcare prelungit, daca redresorul are o valoare amperi/ora scazuta. Cu cat aceste doua valori sunt mai apropiate, ai toate sansele sa pornesti masina rapid, fara o preincarcare initiala. Asadar, pentru o alegere cat mai inteleapta, iti recomand sa verifici intai capacitatea bateriei de pe autoturismul personal.

Mai departe, este de dorit ca redresorul sa aiba cele mai utile optiuni precum: ampermetrul, protectie la suprasarcina si la polarizare inversa, detalii privind alternatorul masinii in cauza si functia de incarcare rapida. De asemenea, un detaliu ce tine mai degraba de confort si mobilitate este si greutatea totala a robotului pentru incarcare. Intereseaza-te atat asupra greutatii totale furnizate de catre producator, cat si asupra dimensiunilor, aspecte deloc de neglijat atunci cand vine vorba de transport si manipulare.

Robot de pornire cu compresor auto Einhell BT-PS 1000
Robot de pornire cu compresor auto Einhell BT-PS 1000
Acest robot de pornire a carei greutate nu depaseste 7.4 kg reprezinta o sursa de alimentare portabila potrivita pentru curent continuu de 12V, asigurand si incarcarea bateriei masinilor cu motoare pe benzina, precum si a motocicletelor. Compresorul este puternic si are o putere maxima de 18 bari, astfel ca il poti folosi chiar si pentru umflarea mingilor si a saltelelor de dimensiuni mai reduse. Dintre functiile sale mentionam iluminare zona de lucru si manometru.

In orice caz, este si interesul producatorilor sa obtina cat mai multe vanzari si deci vei avea din partea acestora o informare cat mai exacta cu privire la bateriile ce pot fi incarcate si la spcificatiile motoarelor cu care produsul lor este compatibil. Tin totusi sa subliniez ca un redresor auto este extrem de util in situatii izolate, accidentale si nu va compensa niciodata un sistem de incarcare defect, un alternator cu periile uzate sau consumul suplimentar de energie necesar pornirii pe timp de iarna cauzat de bujiile incandescente arse. Daca masina ta are alte probleme de natura electrica, iti recomand sa te adresezi un servcie autorizat, pentru o constatare profesionala.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo