Purificator de Aer Pret, Recomandari si Ghid de Achizitie

Protejeaza-ti familia de praf, alergeni si poluare si alege un purificator de aer bun. Izolatia cat mai buna a locuintei ajuta intradevar la mentinerea caldurii pe perioada iernii, crean un mediu ambiental cat mai confortabil, insa in acelasi timp, nu permite ca aerul poluat din incapere sa fie eliminat afara. De la aburii iesiti in timpul gatitului si pana la praf, alergeni sau parul de animale, sunt o multime de particule si vapori care polueaza aerul. Anumite statistici arata ca aerul din interiorul locuintei este de pana la 5-10 ori mai poluat decat cel de afara.

Purificator de aer Philips AC4012/00, senzor inteligent VitaShield IPS, Sleep mode, Timer
Purificator de aer Philips AC4012/00, senzor inteligent VitaShield IPS, Sleep mode, Timer
Purificator de aer Airvax Negru, Telecomanda, 3 trepte de viteza, Recomandat pana la 25 mp
Purificator de aer Airvax Negru, Telecomanda, 3 trepte de viteza, Recomandat pana la 25 mp
Purificator aer CA401 Clean Air Optima, Telecomanda, Ionizare, Filtru electrostatic, Lampa UV, Plasma, Timer
Purificator aer CA401 Clean Air Optima, Telecomanda, Ionizare, Filtru electrostatic, Lampa UV, Plasma, Timer

 

Daca iti doresti ca intreaga familie sa respire un aer cat mai curat, atunci este momentul sa investesti in cel mai bun purificator de aer. Si desi la o prima vedere poate ca alegerea unuia poate fi o sarcina destul de frustranta, daca tii cont de anumiti pasi, cu siguranta ca vei face o investitie excelenta. Unele purificatoare de aer de pe piata, precum cele cu ozon, nu sunt deloc indicate celor ce sufera de astm pentru ca irita plamanii. Nu va lasati prada marketingului agresiv al firmei producatoare, nu conteaza pretul sau stilul aparatului, cheia alegerii unui purificator de aer bun este strans legata de nevoile tale.

  • Suprafata de acoperire – asigura-te ca atunci cand alegi cel mai bun purificator de aer sa acorzi o atentie aparte suprafetei camerei in care doresti sa il plasezi. Recomandarea mea este sa alegi un model recomandat pentru o incepere egala daca nu usor mai mare decat cea in care va fi situat, astfel ca rezultatele doriet sa nu se lase prea mult asteptate.
  • Pret – purificatoarele de aer cu filtru HEPA sunt destul de avantajoase in ceea ce priveste pretul de achizitie si gasesti modele mai micute sau mai mari ideale pentru camere de diferite dimensiuni. Atunci cand faci achizitia finala, pe langa costul de achizitie va trebui sa ai in vedere si pretul pe care trebuie sa il scoti din buzunar pentru filtrele de purificare, precum si consumul de energie din timpul functionarii
  • Inlocuirea filtrelor – daca alegi sa cumperi un purificator de aer cu filtru HEPA, nu uita sa verifici cat de mult costa inlocuirea filtrului. Daca optezi pentru un model ce are atat filtru HEPA cat si unul cu carbon activ sau alte combinatii, fii atent/a la instructiunile de schimbare, se poate intampla ca unele filtre sa fie necesar a fi schimbate mai devreme decat altele. Inlocuirea in mod regulat a filtrelor este cheia unei functionari cat mai bune pe termen lung.
  • Consumul de energie – la fel ca toate electrocasnicele, aceste purificatoare de aer au un consum de curent diferit unele fata de altele. Avand in vedere ca va functiona in mod constant, iti recomand sa arunci o privire si peste acest aspect. Ca sa iti faci o idee, un astfel de dispozitiv consuma aproximativ 50 – 200 wati / ora, adica pentru o functionare de 10 ore ar veni 500 – 2000 w x o.53 lei (pretul Kw-utului) = maxim 1 leu / zi.
  • Zgomot – cel mai bun purificator de aer este silentios chiar si atunci cand functioneaza la putere maxima,  Pentru modelele cu filtru de carbon, utilizarea la o putere mai mica poate aduce cu sine o filtrare superioara a aerului. In ceea ce priveste nivelul de zgomot produs, exista un echilibru intre nr de decibeli produsi si puterea aparatului, insa, de regula, exista purificatoare cu diferite setari pentru o utilizare cat mai confortabila si zgomot insesizabil pe perioada noptii.
  • Debitul de aer – cu cat acest debit de aer este mai mare cu atat aerul din incapere este mai curat si mai improspatat.
  • Functii extra – alege-le doar pe cele care crezi ca ai nevoie si iti sunt utile, pentru ca acestea au si un impact asupra pretului final al produsului. Spre exemplu, un indicator LED ce te avertizeaza cand este timpul sa inlocuiesti filtrul este foarte util, rotile de transport ce faciliteaza mutarea dintr-o incapere in alta etc

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo