Blenderul Pentru Smoothie – ce Avantaje si Dezavantaje are?

Cand prepari un smoothie, tot continutul adaugat in blender va sfarsi in propriul organism. Asta poate fi un lucru bun sau un lucru rau si depinde de ingredientele adaugate. Vorbind la modul general, smoothie-urile care combina fructe si legume ofera aceiasi nutrienti ca si un suc natural simplu, la care se adauga continutul de fibre ale produselor, plus aportul nutritional al ingredientelor suplimentare precum laptele, iaurtul sau untului de alune.

 

Care Sunt Avantajele unui Blender?

  1. Este relativ ieftin. Probabil ca ai deja un blender acasa, iar daca totusi nu-l ai, probabil ca poti cumpara unul din cel mai apropiat magazin la un pret mai mic de 50$. In orice caz, pana sa faci aceasta cheltuiala, intreaba-ti intai prietenii, poate au unul in plus. Vei fi surprins sa afli cate persoane primesc mai multe blendere ca si cadouri de nunta.
  2. Smoothie-urile contin mai multi antioxidanti. Foarte mult continut bogat in nutrienti regasit in fructe si legume se afla de fapt localizat in coaja, miez si alte zone fibroase ale produsului. Aceste zone sunt indepartate in cazul storcatoarelor de fructe, dar pastrate de catre blendere. Asta inseamna ca smoothie-urile ofera de fapt un aport mai bogat in nutrienti si antioxidanti, in cantitati mai mari comparativ cu cel regasit in sucurile naturale simple. Acestea fiind spuse, ei vor fi absorbiti mai greu, pentru simplul motiv ca organismul trebuie sa ii separe si sa ii asimileze doar pe cei cu adevarat necesari.
  3. Smoothie-ul este bogat in fibre si nutrienti. Coaja, pielea, miezul si tulpina fructelor si legumelor puse in blender, toate au continut de fibre care ajung si bautura, iar in cele din urma in organism. Fibrele ajuta sistemul digestiv sa functioneze normal, curatand toxinele din corp, care sunt in cele din urma eliminate ca resturi. In plus, vei avea toti acei nutrienti buni pentru tine intr-un singur suc, chiar daca vor fi asimilati mai greu, este in cele din urma o chestiune de timp.
  4. Iti poti arata creativitatea cu ingrediente sanatoase. Pe langa fructe si legume, poti adauga calciu si ingrediente bogate in proteine precum iaurtul grecesc (descopera intr-un alt articol care este cel mai bun aparat de facut iaurt acasa si cum prepari un iaurt de casa delicios si sanatos), laptele de soia sau laptele de migdale. Poti de asemenea obtine un smoothie mai consistent adaugand fulgi de ovaz sau o lingurita de unt de arahide. Astfel de ingrediente pot transforma un smoothie intr-un inlocuitor perfect al micului dejun, care va alunga senzatia de foame pe tot parcursul diminetii.
Cel Mai Bine Vandut Blender
Cel Mai Bine Vandut Blender
Blenderul Heinner Master Collection HBL-1000XMC este considerat a fi unul dintre produsele cu un raport calitate-pret-functii extrem de avantajos, fiind preferatul multor experti culinari. O putere de 1000W, 5 trepte de viteza, ecran LCD si bol de sticla de 1.5 litri sunt aspectele ce il fac un best buy la ora actuala.

 

Care Sunt Dezavantajele unui Blender?

  1. Riscul unui surplus de calorii. Majoritatea fructelor si legumelor nu sunt foarte bogate din punct de vedere caloric, dar atunci cand adaugi in blender iaurt grecersc, unt de arahide, ovaz, lapte de soia cu aroma de vanilie si o jumatate de avocado, numarul de calorii creste rapid. Daca te preocupa aportul caloric, este bine sa fii atent/a la tipul ingredientelor pe care le adaugi in smoothie, dar si la cantitatea acestora.
  2. Riscul unui surplus de zahar. La fel ca si surplusul caloric, surplusul de zahar poate sa apara cu usurinta atunci cand utilizam blenderul. Ingredientele adaugate precum iaurtul si laptele cu diferite arome pot avea un continut ridicat de zahar. Combinat cu zaharul regasit in forma naturala in fructe si legume, este usor ca nivelul acestuia sa atinga culmi nebanuite. Verifica de fiecare data procentul de zahar regasit in ingredientele folosite, pentru a te asigura ca aportul final ramane unul scazut.

In opinia ta, care sunt avantajele si dezavantajele unui blender? Poti lasa un comentariu in sectiunea speciala de mai jos.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo