Roboti Casnici – mai Mult Decat Niste Jucarii Scumpe …

Progresurile facute in ceea ce priveste inteligenta artificiala si robotica vor duce la dezvoltarea de dispozitive de tip roboti casnici care vor deveni din ce in ce mai utile in vietile noastre de zi cu zi.

Aeolus – numit dupa zeul vantului la greci, abilitatile acestui robot casnic sunt mai mult decat banale, dar totusi sunt utile. Atractia sa principala este ca iti poate aduce o bere rece de la frigider, insa te poate ajuta si la curatenie, aspirand covoarele, aduna jucariile copiilor imprastiate prin locuinta sau iti gaseste rapid ochelarii sau cheile. Cel mai probabil ca atunci cand va fi disponibil pentru achizitie, pretul sau va fi unul pe masura, insa producatorii trag sperante ca in decursul acestui an, Aeolus va putea fi achizitionat de pe rafturile magazinelor

Sony Aibo – cat de mult iti surade ideea unui catel robot? Acesta ar putea fi animalul tau de companie inteligent, dotat cu un panou sensibil la atingere si care este capabil sa faca diferenta intre vocile membrilor familiei. Opereaza si pe post de caine de paza conectat la wifi multumita camerei video incorporate in nasul sau.  Cainele robot isi va dezvolta o personalitate unica, in functie de proprietarii sai si de mediul ce il inconjoara. Se va misca si purta exact ca si un caine adevarat.

Buddy the robot – cu o fata mereu zambitoare si plata la fel ca o clatita, robotul Buddy este catalogat drept companionul perfect care poate indruma, medita si ajuta copiii sau supraveghea persoanele mai in varsta. La fel ca si Amazon Echo, acesta poate sa iti sugereze retete, avea grija sa respecti cu strictete un anumit program si te anunta de schimbarile vremii. Spre deosebire de Echo, acesta se poate plimba dupa tine prin casa

Sophia the robot – acest umanoid gigant si chel i-a castigat atentia lui Piers Morgan cand a aparut pentru prima data in emisiunea Buna Dimineata Anglia si l-a intrebat daca este singur. Robotul a demonstrat o buna utilizare a limbii, insa nu se cunoaste cu exactitate cate dintre raspunsurile oferite de acesta sunt generate de inteligenta artificiala si care de un barbat din spatele cortinei. In timp ce Sophia este extrem de bine dotata din punct de vedere intelectual, aceasta abia ce a invatat sa meraga in picioare.

Bufnita Luka – desi sunt sigura ca multi dintre voi veti sustine ideea ca cititul de povesti de adormit copiii inainte de culcare este treaba unui parinte, acest micut robotel chinezesc sub forma de bufnita poate asta in locul tau. Va sosi pe rafturile magazinelor din US anul acesta, si robotul va putea recita povestioare dintr-o baza de date ce contine pana la 50.000 de carti. Singurul sau dezavantaj este modul in care recita si care nu este chiar atat de placut urechii.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo