Cat Consuma un Calorifer Electric pe Luna? Calcul Consum Calorifer pe Ulei

Te intrebi cat consuma un calorifer electric intr-o luna? Sau care este consumul acestuia intr-o ora sau intr-o singura zi? In randurile ce urmeaza iti voi explica care sunt motivele pentru care un calorifer pe baza de ulei este atat de eficient si cum sa il utilizezi astfel incat sa reusesti sa faci economii.

Caloriferele electrice pe ulei sunt o modalitate sigura si silentioasa pentru incalzirea locuintei. Acestea sunt printre cele mai eficiente aparate de incalzit electrice disponibile pe piata.

Pot fi utilizate atat ca si o sursa principala de incalzire atunci cand pur si simplu nu ai o alta solutie, dar si ca o sursa secundara in cazul in care radiatorul legat la caldura orasului nu poate sa ofere cele mai confortabile rezultate.

Spre deosebire de aparatele de incalzire cu convectie, care incalzesc camera prin transferarea caldurii direct in aer, sau incalzitoarele cu halogen care incalzesc obiectele sau persoanele din camera, astfel de calorifere electrice cu ulei se folosesc de uleiul fierbinte din interiorul lor pentru a dispersa treptat caldura in incaperea in care sunt situate.

Folosindu-se de aerul din camera, un calorifer cu ulei va creste progresiv temperatura pana cand aceasta atinge o valoare uniforma, stabila. Pentru ca radiatoarele nu se folosesc de ventilatoare pentru a imprastia caldura in camera (cum este cazul unei aeroterme), toata electricitatea consumata este pentru a incalzi uleiul, care la randul sau incalzeste coloanele de metal ce radiaza caldura in aerul din jurul lor.

Acest lucru inseamna ca aproape 99% (cam 1% este necesar pentru operarea panoului de control) din electricitatea folosita este transformata in caldura, facand ca un calorifer cu ulei sa fie cel mai eficient aparat de incalzit electric.

Un mare avantaj al caloriferelor electrice pe baza de ulei este ca pot fi mutate dintr-o camera in alta atunci cand ai nevoie de ele. Dezavantajul major al unei centrale termice este acela ca nu iti ofera posibilitatea de a controla in mod individual temperatura din fiecare camera a locuintei, iar o situatie mai neplacuta ar putea aparea atunci cand anumite camere sunt foarte calduroase, in timp ce cele mai mari sunt mai mereu racoroase.

Cu un calorifer electric poti incalzi camera respectiva intr-un mod economic, obtinand astfel o temperatura constanta in intreaga casa. In loc sa setezi centrala sa impinga mai multe grade doar pentru a incalzi o singura camera, iar in celelalte sa obtii o temperatura sufocanta si crescand considerabil factura la energie, poti foarte simplu sa te folosesti de un calorifer electric atunci cand ai nevoie.

calorifer electric bun

Citeste si: Cum Poti sa Reduci Costurile Incalzirii Cand ai Centrala Termica?

Cat Consuma un Calorifer Electric pe Baza de Ulei?

Utilizarea unui calorifer pe baza de ulei este o solutie destul de ieftina si acest fapt se datoreaza in mod special proprietatilor unice ale uleiului. Uleiul diatermic are cateva proprietati termice remarcabile, astfel ca majoritatea producatorilor il utilizeaza pentru produsele lor.

Capacitatea sa de incalzire superioara ii permite absorbtia unei cantitati mai mari de energie inainte ca temperatura sa creasca chiar si cu un grad. Acest lucru inseamna ca uleiul este capabil sa retina o cantitate mai mare de caldura cu fiecare grad care il castiga. Combinand aceasta caracteristica cu punctul inalt de fierbere al uleiului, si care este undeva intre 150 si 300 grade celsius, ii va permite uleiului sa absoarba mai multa caldura, transformandu-l intr-un adevarat rezervor de caldura.

Astfel, acesta va continua sa radieze caldura pentru un timp indelungat chiar si atunci cand rezistenta electrica a fost oprita. O data ce uleiul este fierbinte si in camera s-a obtinut temperatura dorita, rezistenta se va opri, consumand mai putina electricitat. Fiecare calorifer electric cu ulei are incorporat un termostat care porneste din cand in cand rezistenta pentru a mentine uleiul fierbinte.

cel mai bun calorifer electric pe ulei

Este destul de dificil sa calculam cu exactitate care este consumul unui caloriferi electric intr-o ora sau cat de mult curent consuma caloriferul pe ulei intr-o luna, pentru ca aceste costuri sunt influentate de mai multi factori: printre care costul electricitatii in zona dvs, cat de bine este izolata camera, cat de frig este afara, puterea energiei electrice, cat de multe ore este tinut in functiune si multe altele. Insa, cu aproximatie

Puteti afla consumul folosindu-va de ecuatia urmatoare:

Consumul [kWh]= Puterea [kW] x Timpul [h].

Spre exemplu, la un calorifer electric de 2000 W (2 kw) si o utilizare de 8 ore/zi, ar insemna un consum de 16 kw intr-o singura zi. Daca pretul mediu al unui kw este de 0.60 lei, vom plati 9.6 lei pentru 8 ore de functionare. La o utilizare zilnica timp de 30 de zile, ar veni un cost de 288 lei.

Ca sa va fie si mai usor, puteti accesa acest site si calculul se va face in mod automat. Trebuie doar sa introduceti puterea de energie electrica (fie W, fie Kw) si cate ore pe zi aproximati ca va functiona aparatul. Veti primi in schimb un tabel simplu in care vi se va preciza care este consumul pe ora/zi/saptamana/an si pretul platit.

2 Comments
  1. Va rog am ma ajuta cat consuma 2 calorifere de 2500kw si unul de 1500kw pe ora

  2. Și 8×3,folosind 24 din 24 ne vine 900,la luna! Cu un calorifer de 2000kw!

Leave a reply

eRev.ro
Logo