Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R 41kW Pareri

Sunt situatii nedorite in care gazele naturale sunt inaccesibile si costurile energiei electrice sunt ridicate. In acest context centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R de 41kW se impune ca o solutie de incalzire ideala pentru imobile mari, oferind o alternativa eficienta si economica. Proiectata pentru a incalzi cladiri cu suprafete generoase, aceasta centrala este perfecta pentru case mari sau cladiri rezidentiale si spatii comerciale, asigurand un confort termic constant, atat in lunile reci de iarna, cat si in cele calde de vara.

Centrala Arca Aspiro 43R utilizeaza tehnologia de gazeificare a lemnului, o metoda avansata care transforma combustibilul solid in gaz, imbunatatind astfel eficienta arderii si reducand emisiile. Aceasta abordare nu doar ca ofera un randament energetic superior comparativ cu centralele traditionale pe lemne, dar si minimizeaza costurile de functionare. De asemenea, in contextul cresterii preocuparilor protectiei mediului, utilizarea lemnului ca sursa regenerabila de energie reprezinta un pas important catre sustenabilitate, facand din centrala Arca Aspiro 43R o alegere responsabila si eficienta pentru incalzirea imobilelor mari.

Caracteristici Arca Aspiro 43R 41kW

Designul centralei este robust, in linii drepte, cu elemente patrate. intr-o o nuanta de portocaliu vibrant care adauga un element distinctiv spatiului in care este instalata. Dimensiunile centralei sunt generoase, avand o lungime de 85 cm, o inaltime de 130 cm si o adancime de 65 cm, ceea ce permite o camera de ardere de dimensiuni adecvate si o capacitate mare de incarcare a lemnului. Greutatea de 470 Kg a centralei indica robustetea si calitatea materialelor din care este construita, in principal otel de inalta calitate, asigurand astfel durabilitate si fiabilitate.

Arca Aspiro 43R este o centrala pe combustibil solid (inclusiv lemn umed sau reziduuri de lemn din industria prelucratoare), specializat in arderea completa a lemnului prin procesul de gazeificare. Gazeificarea este o metoda eficienta de ardere care transforma materialul in gaz, inainte de a fi ars, marind astfel randamentul energetic si reducand emisiile. Aceasta tehnologie asigura o eficienta termica superioara si un impact ecologic redus. Chiar daca termenul de “gazeificare” sugereaza prezenta gazului metan, acest lucru este exclus in ciuda denumirii asemanatoare.

Destinata utilizarii rezidentiale, centrala este ideala pentru incalzirea locuintelor mari, putand alimenta sisteme de incalzire pentru spatii de pana la cateva sute de metri patrati. Instalarea pe podea a centralei faciliteaza integrarea in diverse configuratii ale sistemelor de incalzire, oferind flexibilitate in ceea ce priveste amplasamentul si conectarea la reteaua de incalzire. Daca sunteti in cautarea unei solutii termice de incalzire pentru case duplex sau indiviuale de suprafete reduse, nu se justifica alegerea acestei centrale in primul rand prin prisma pretului. Va puteti orienta catre una dintre cele mai bune centrale termice pe gaz sau chiar o centrala termica electrica, dar posibilitatea racordarii la reteaua de gaz nu este posibila.

Arca Aspiro 43R 41kW Pareri

Constructie si specificatii tehnice

Cu o putere nominala de 41 kW, centrala Arca Aspiro 43R este capabila sa incalzeasca spatii de pana la 430 m², facand-o potrivita pentru locuinte mari sau chiar cladiri comerciale. Randamentul sau superior de 90% indica o eficienta ridicata in conversia lemnului in caldura, asigurand astfel o utilizare optima a resurselor si costuri reduse de functionare. Capacitatea rezervorului de 115 litri sustine o autonomie semnificativa in functionare, oferind confort termic continuu pentru perioade prelungite.

Centrala este echipata cu tabla din otel aliat de 5 mm grosime, fara cordon de sudura in focar, ceea ce asigura o durabilitate sporita si rezistenta la temperaturi ridicate. Aceasta constructie robusta imbunatateste longevitatea centralei si eficienta transferului de caldura. By-pass-ul automat, inclus in design, contribuie la optimizarea procesului de ardere si mentinerea eficientei.

Sistemul de control digital al pompelor de instalatie si al pompei de recirculare (anti-condens) ofera o gestionare inteligenta si automatizata a functionarii centralei. Acest lucru include oprirea automata a ventilatorului atunci cand se epuizeaza combustibilul, asigurand o eficienta energetica maxima si siguranta sporita. Autonomia centralei pe lemne variaza intre 8 si 10 ore, oferind un confort termic indelungat fara necesitatea realimentarii frecvente.

Un aspect inovativ al centralei Arca Aspiro 43R care trebuie mentionat este pozitionarea ventilatorului in spatele camerei de ardere, functionand astfel in aspiratie. Aceasta optimizeaza randamentul energetic si eficienta arderei. De asemenea, centrala include 3 trasee de fum delimitate de catalizatori din fonta crom, ceea ce imbunatateste controlul si distributia caldurii, reducand emisiile si cresterea eficientei generale. Citeste despre o centrala pentru incalzire in pardoseala sau despre centrala in condensatie.

Arca Aspiro 43R 41kW pareri si concluzii

Data fiind greutatea de aproape jumatate de tona, manipularea si montarea centralei va fi o reala provocare si va implica cel mai probabil o echipa de specialisti. In alta ordine de idei, greutatea se reflecta in calitate, iar calitatea se reflecta in pretul final care poate fi considerat putin piperat. Chiar si asa, avand in vedere suprafata acoperita si randamentul aparatului, centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43R reprezinta o combinatie ideala intre performanta si eficienta energetica. Robusta, fiabila si usor de integrat in orice sistem de incalzire rezidential, aceasta centrala ofera o solutie durabila pentru nevoile de incalzire ale cladirilor mari.

Pozitive
  • Tabla de 5mm
  • Focar de ardere fara cordon de sudura
  • Capacitate rezervor de 115L
  • Autonomie de pana la 10 ore
  • Control digital al pompelor
  • 3 Trasee de fum
  • Rezistenta maxima la coroziune
Negative
  • Pretul
  • Greutate
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo