Centrala pe Lemne Ferroli 35 kW Pareri – Cazan Combustibil Solid

In majoritatea cazurilor suntem constransi sa alegem o centrala pe lemne pentru ca regiunea si localitatea in care traim nu include pe lista utilitatilor si gazele naturale, iar viitorul apropiat nici nu include un proiect de aducere a conductelor, astfel ca solutiile sunt limitate. In aceste circumstante, centrala pe lemne Ferroli de 35 kW devine o solutie de incalzire viabila si eficienta pentru imobilele mari si nu numai.

Aceasta centrala robusta, construita din otel de inalta calitate, ofera o sursa de caldura fiabila si puternica, fiind ideala pentru incalzirea caselor sau cladirilor mari in perioadele reci de iarna si chiar pentru furnizarea de apa calda in timpul verii.

Prin utilizarea lemnului (brichete, tocatura lemnoasa, orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, lemn si carbune cu puterea calorifica mai mare de 15 MJ/kg), resurse mai accesibile si adesea mai economice comparativ cu cele necesare in cazul unei centrale termice pe gaz sau centrale termice electrice, centrala Ferroli se evidentiaza prin costurile reduse de exploatare si prin independenta fata de fluctuatiile retelelor de utilitati. In plus, alegerea unei centrale pe combustibil solid ca Ferroli permite utilizatorilor sa se bucure de un sistem de incalzire eficient si adaptabil, oferind astfel un confort termic superior, indiferent de conditiile externe.

Caracteristici cazan pe lemne Ferroli 35 kw

Designul centralei Ferroli este un o combinatie reusita intre stilul traditional si eficienta. Culorile rosu (deschis spre portocaliu) cu negru ofera un aspect estetic placut, permitand integrarea usoara in diferite medii, camere tehnice sau bai, fie ca este vorba de o casa sau de un spatiu comercial. Construita din otel de inalta calitate, centrala este proiectata pentru durabilitate si rezistenta pe termen lung.

Dimensiunile sale sunt de 600 mm lungime, 1185 mm inaltime si 1025 mm adancime, asigurand un echilibru intre compactitate si capacitatea suficienta pentru o ardere eficienta. Greutatea de 290 Kg indica robustetea si soliditatea constructiei, dar implica si atentie si efort in manipulare pentru montaj.

Centrala este conceputa pentru a arde lemn sau combustibil fosil (carbune), oferind astfel flexibilitate in alegerea combustibilului. Tipul de ardere standard este eficient si fiabil, asigurand o productie constanta de caldura. Cu o putere nominala de 35 kW, centrala este capabila sa incalzeasca spatii ample, fiind ideala pentru utilizare atat in locuinte, cat si in spatii comerciale de dimensiuni mari.

Instalarea pe podea a centralei Ferroli faciliteaza integrarea in diverse configuratii de incalzire, iar sistemul de tiraj natural asigura o evacuare eficienta a gazelor de ardere. Aceasta contribuie la mentinerea unui mediu sigur si confortabil in interior. In plus, diametrul cosului de fum/gaze arse de 160 mm permite o evacuare optima, reducand riscul de blocare sau de acumulare a reziduurilor.

Centrala pe lemne Ferroli 35 kW pareri

Specificatii tehnice si constructie

Puterea nominala a centralei este de 35 kW, ceea ce o face potrivita pentru incalzirea eficienta a spatiilor mari, cu suprafete de pana la 300, chiar 400mp. Aceasta putere asigura o productie de caldura consistenta si puternica, necesara pentru climatul rece. Presiunea maxima de lucru de 3 bar si capacitatea rezervorului de 112 litri asigura un sistem de incalzire eficient si o rezerva de apa calda adecvata pentru necesarul zilnic.

Temperatura maxima de lucru de 90 °C garanteaza o incalzire optima a apei, maximizand astfel eficienta termica a centralei. Volumul camerei de ardere de 99 dm³ este suficient pentru a gazdui o cantitate adecvata de combustibil, permitand o autonomie indelungata si minimizand necesitatea realimentarii frecvente.

Centrala este echipata cu un termometru, o tavita de cenusa si un kit de curatare, facilitand intretinerea si monitorizarea eficienta a functionarii acesteia. Aceste componente sunt esentiale pentru a mentine centrala intr-o stare optima de functionare si pentru a facilita procesul de curatare.

De asemenea, centrala necesita un regulator termostatic de tiraj pentru aer, care nu este inclus in pachetul standard, dar este esential pentru a controla eficient fluxul de aer si a mentine o ardere optima. Usa superioara a centralei este prevazuta cu izolatie din fibra de sticla ignifuga si o mica deschidere pentru reglarea aerului secundar, asigurand siguranta sporita si eficienta in controlul procesului de ardere.

Centrala pe lemne Ferroli 35 kw pareri

In alta ordine de idei, centrala pe lemne sau carbune din otel Ferroli de 35 kW este o alegere inspirata pentru cei care cauta o solutie de incalzire eficienta, durabila si versatila, atunci cand accesul la gaze naturale este practic inexistent. Combinatia dintre designul traditional si calitatea Ferroli cu origini in Italia au ca rezultat o constructie robusta din otel, durabila, grea, care necesita efort suplimentar pentru montaj, dar cu rezultate termice pe masura sau chiar peste asteptari. Cum insa aprovizionarea cu carbune si leme, transportul si depozitarea lor consuma timp,energie, producand deranj si disconfort, persoanele active mereu ocupate cu un stil de viata dinamic cel mai probabil ca ar trebui sa se orienteze catre alte sisteme de incalzire.

Pozitive
  • Eficienta termica
  • Utilizeaza lemn sau carbune
  • 35kW
  • Usa izolata cu fibra de sticla ignifuga
  • Pereti cazan de 5mm
  • Termometru
  • Tavita cenusa si kit de curatare
Negative
  • Se livreaza fara regulatorul de tiraj
  • Pret
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo