Soba tip centrala MBS Thermo Rocky Pareri

Soba tip centrala MBS Thermo Rocky cu deschidere pe partea stanga reprezinta o solutie de incalzire economica pentru casele mai mici. Aceasta soba compacta, dar potenta, este capabila sa incalzeasca eficient spatii de pana la 138 m², oferind confort termic in lunile reci de iarna si putand fi utilizata chiar si pentru prepararea apei calde in timpul verii.

Un aspect extrem de placut despre care se vorbeste prea putin este faptul ca sobele pe lemne cu usa focarului de ardere transparenta au darul de a completa perfect peisajele idilice de iarna, cand afara este totul alb, acoperit de zapada, frig de ingheata pietrele, iar in interior invaluiti de caldura, puteti privi in surdina, trosnetul lemnelor pierdute printre flacari.

Pe langa avantajele de natura financiara, soba pe lemne MBS Thermo Rocky aduce un plus de estetica locuintei, cu designul sau modern si culoarea crem eleganta. Utilizand lemnul ca sursa de combustibil, aceasta soba nu numai ca reduce dependenta de retelele de utilitati, dar si contribuie la un stil de viata mai ecologic. In comparatie cu o centrala termica pe gaz sau o centrala termica electrica, soba MBS Thermo Rocky ofera o alternativa mai accesibila si mai sustenabila, aducand caldura si confort in orice casa.

Caracteristici MBS Thermo Rocky

Designul centralei MBS Thermo Rocky este modern si atragator dar discret, cu o finisare in culoare crem care aduce un aspect elegant si cald in orice incapere. Stilul sau contemporan se potriveste bine cu diferite decoratii interioare, aducand nu doar caldura, ci si un element decorativ remarcabil. Construita pe orizontal (focar si evacuare in stanga si rezervor in dreapta), cu o amprenta la sol mai mare decat alte modele dispuse pe vertical in stil coloana, soba este fabricata din metal de inalta calitate, un produs robust si durabil, asigurand fiabilitate si o lunga durata de viata.

Dimensiunile sobei sunt de 90 cm lungime, 85 cm inaltime si 60 cm adancime, oferind un echilibru perfect intre dimensiune si capacitatea de incalzire. Greutatea de 162 Kg reflecta soliditatea constructiei si calitatea materialelor utilizate. Aceste dimensiuni o fac potrivita pentru instalarea pe podea, fara a ocupa prea mult spatiu in camera.

Soba MBS Thermo Rocky este proiectata pentru a arde lemn si carbune, ceea ce ofera o mare flexibilitate in alegerea combustibilului. Tipul de ardere standard asigura o utilizare eficienta a combustibilului si o productie de caldura consistenta. Aceasta caracteristica este esentiala pentru a mentine un confort termic ridicat in spatiile de locuit.

Pareri MBS Thermo Rocky

Specificatii tehnice si performante

Cu o putere nominala de 25 kW, soba MBS Thermo Rocky este capabila sa incalzeasca spatii de pana la 138 m², facand-o ideala pentru locuinte de dimensiuni medii. Aceasta putere asigura o productie de caldura adecvata pentru a mentine o temperatura confortabila in toata casa. Presiunea maxima de lucru a centralei este de 2 bar, iar capacitatea rezervorului de 19 litri ofera un volum suficient pentru a sustine un ciclu eficient de incalzire.

Randamentul de 87%, desi este putin inferior centralelor cu gazeificare, indica eficienta sobei in conversia combustibilului in caldura, ceea ce inseamna ca utilizatorii se pot bucura de un nivel ridicat de eficienta energetica si de costuri reduse de operare. Aceasta eficienta asigura ca majoritatea energiei generate de combustibil este transformata in caldura utila pentru incalzirea locuintei, cu pierderi minime.

Designul sobei include un cuptor cu dimensiunile de 27 cm x 35 cm x 47 cm si un focar de 40 cm x 29 cm x 43 cm. Aceste dimensiuni permit o utilizare eficienta a spatiului si faciliteaza manipularea combustibilului. Capacitatea boilerului este de 22 litri, ceea ce ofera o cantitate suficienta de apa calda pentru nevoile zilnice ale unei familii.

Randamentul sobei variaza intre 87% si 82%, in functie de conditiile de operare si de tipul de combustibil utilizat, cu un consum lemn/carbune: 5.2 kg/h / 6.1 kg/h. Diametrul burlanului de ø150 mm si diametrul conexiunii de apa de 1 inch asigura o integrare usoara in sistemele de incalzire existente, facand din MBS Thermo Rocky o solutie practica si eficienta pentru incalzirea casei.

Pareri MBS Thermo Rocky

In concluzie, soba tip centrala MBS Thermo Rocky combina un design modern si atractiv cu performante de incalzire eficiente. Pretul este mai mult decat corect, pentru ca este extrem de versatila, astfel ca se poate regla pentru recirculare, cand puterea maxima merge pe incalzirea caloriferelor sau se poate regla pentru incalzirea incaperii in care se afla, respectiv pentru gatitul pe plita sau coacere la cuptor. Pentru gatit ocazional, cu putin efort poate sa inlocuiasca cu succes si un aragaz.

Pozitive
  • Design si culoare
  • Rezervor de 19L
  • Cuptor si plita pentru gatit
  • Pretul
  • Compacta
  • Combustibil lemn si carbune
Negative
  • Suprafete de pana la 138m²
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo