Recomandare Top 3 Calorifere Electrice cu Ulei Eficiente

Pentru incalzirea camerelor mici spre medii, una dintre cele mai bune modalitati este folosirea unui calorifer electric cu ulei. Acesta este umplut, in mod permanent, cu ulei termic si care, atunci cand este pus in priza, emite caldura. Exista calorifere potrivite atat pentru a incalzi o suprafata mare cat si una mai mica.

Ueiul din aceste calorifere electrice pe ulei nu arde niciodata, asadar nu va fi nevoie sa fie inlocuit. Principiul dupa care functioneaza este cel de convectie. Aerul cald emis de calorifer se duce in partea de sus a camerei fortand aerul rece sa coboare, urmand ca mai apoi acesta sa fie incalzit. Aceste calorifere electrice cu ulei sunt economice, nu scot zgomot si pot fi folosite in siguranta pentru ca nu au ventilator, iar sistemele de incalzire sunt inchise in interiorul elementilor.

Iata care sunt cele mai bune calorifere electrice cu ulei :

1.     Calorifer electric TESY CB 2512 E01 R – Vezi Pret

TESY CB 2512 E01 R este cel mai bun calorifer electric pentru o incalzire de interior. Este format din 12 elementi, are o putere maxima de 2500 W, fiind recomandat pentru incaperi cu o suprafata ce nu depaseste 57 m². Alte dotari demne de mentionat sunt : 3 trepte de putere, termostat de camera reglabil, termostat de siguranta, loc de stocare cablu (pentru cand se doreste depozitarea caloriferului), roti pentru transport (ce faciliteaza mutarea rapida si usoara a sa) si indicator luminos de functionare. Una dintre cele mai importante functii este protectia anti-inghet. Dimensiunile sale sunt 64.5 x 28.6 x 55 cm si are o greutate de 15.29 kg.

2.    Calorifer electric Serreno NY2311-13AL – Vezi Pret

Serreno NY2311-13AL este cel mai bun calorifer electric, iar cei 11 elementi ai sai cu puterea maxima de incalzire de 2300 W asigura o temperatura optima intr-o camera normala. Acesta este dotat cu functie anti-inghet, termostat de camera reglabil, role pentru un transport cat mai  usor, indicator luminos de functionare, siguranta si protectie de supraincalzire.

3.    Calorifer electric cu ulei Serreno NSF-25S-11 – Vezi Pret

Albatros RA-11T este cel mai ieftin calorifer electric, dar si cel mai bine vandut, fiind apreciat de toti cei care au avut ocazia sa il testeze. Fata de cele doua de mai sus, acesta are 11 elementi si o putere maxima de 2500 W, fiind recomandat pentru o camera de pana 60 m³. Si la caloriferul Serreno intalnim cele 3 trepte de putere, termostatul reglabil, locul pentru depozitarea cablului, rotile pentru transport si indicatorul luminos de functionare. Dimensiunile sale sunt urmatoarele : 65 x 52 x 16 cm.

Recomand cele 3 calorifere electrice de mai sus pentru ca:

 • Sunt fabricate din metal si desi atunci cand caloriferul este bagat in priza si se incalzeste, acesta nu va cauza arsuri in momentul in care vei puna mana pe elementi
 • Elementul de incalzire este inchis bine in interiorul caloriferului, asadar nu va putea intra in contact cu nimic inflamabil
 • Deoarece nu au grile sau ventilatoare, praful si mizeria nu vor putea patrunde in interiorul lor
 • Perfecte pentru a putea fi folosite in interior deoarece nu emana fum sau gaze
 • In caz de probleme, acestea au un sistem de siguranta care impiedica supraincalzirea excesiva

Avantajele unui calorifer electric pe ulei:

 • Nu are ventilator zgomotos – aceste calorifere nu sunt echipate cu ventilatoare care sa sufle aerul cald in camera, asadar sunt extrem de silentioase, singurul zgomot scos de acestea este atunci cand termostatul isi ajusteaza temperatura
 • Nu usuca aerul – lipsa unui ventilator inseamna ca aerul din incapere nu se va usca, umiditatea pastrandu-se in limitele normale
 • Eficienta energetica – un calorifer electric este aproape 100% eficient, energia folosita este transformata direct in caldura
 • Racire lenta – caloriferele inca mai emana caldura chiar si dupa ce au fost oprite complet
 • Control prin termostat – o data ce temperatura dorita este atinsa, un calorifer electric pe ulei se va opri in mod automat si va reporni doar atunci cand este nevoie sa reatinga temperatura setata.
 • Nu este nevoie sa inlocuim uleiul – nefiind folosit pe post de combustibil, acesta nu necesita inlocuire
 • Compact si portabil – majoritatea dispozitivelor cu incalzire pe ulei au o greutate redusa si sunt usor de mutat dintr-un loc in altul.

Bineinteles, la fel cum se intampla cu orice produs, exista si cateva dezavantaje ale caloriferelor electrice, principalul fiind timpul mai mare pana in momentul in care se incalzeste complet. Fata de cele de tip ventilator, acestea trebuie in primul rand sa incalzeasca uleiul si mai apoi aerul din incapere. Dar chiar si asa, in anotimpul racoros cu un calorifer electric cu ulei vei trece mai usor peste temperaturile joase.

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu

Search