Top 3 Calorifere Electrice cu Ulei pentru o Iarna Fara Griji

Pentru incalzirea camerelor mici spre medii, una dintre cele mai bune modalitati este folosirea unor calorifere electrice cu ulei.

Intr-o zi racoroasa de iarna, nu este nimic mai placut decat sa stai in casa citind cartea preferata sau urmarind un serial captivant. Tinand cont de situatia energetica in care ne aflam la momentul actual, este posibil ca cea mai bun solutie sa fie achizitia unui calorifer electric cu ulei eficient.

Acesta este umplut, in mod permanent, cu ulei termic si care, atunci cand este pus in priza, emite caldura. Cel mai bun calorifer electric cu ulei reuseste sa pastreze o temperatura confortabila in locuinta pentru o perioada mai lunga de timp datorita bunei capacitati a uleiului de a retine cat mai bine caldura.

Ueiul dintr-un astfel de calorifer electric cu ulei nu arde niciodata, asadar nu va fi nevoie sa fie inlocuit. Principiul dupa care functioneaza este cel de convectie. Aerul cald emis de calorifer se duce in partea de sus a camerei fortand aerul rece sa coboare, urmand ca mai apoi acesta sa fie incalzit.

Pe piata, gasim o multime de modele de calorifere electrice cu ulei ce vine cu functionalitati diferite si caracteristici complexe, astfel ca tu sa gasesti exact acel model care sa iti serveasca nevoilor tale si ale familiei.

Aceste calorifere electrice cu ulei sunt economice, nu scot zgomot si pot fi folosite in siguranta pentru ca nu au ventilator, iar sistemele de incalzire sunt inchise in interiorul elementilor.

Calorifer electric cu ulei Star-Light YOH13B

2500 W, 13 elementi 145 x 582 mm, 5 canale ulei, 3 trepte de putere

Star-Light YOH13B este unul dintre cele mai bune calorifere electrice cu ulei cu 13 elementi ce iti va fi de mare ajutor atunci cand vrei ai o temperatura confortabila in locuinta. Este un calorifer electric eficient cu o putere mare de 2500W, fiind alegerea potrivita pentru incaperile de mari dimensiuni. Cele trei trepte de putere incalzesc rapid orice incapere fara ca tu sa te trezesti cu o factura imensa la curent. Termostatul reglabil iti permite ajustarea temperaturii in functie de preferinte si necesitate, in timp ce portabilitatea aparatului il face a fi usor de mutat in orice camera din casa.

Calorifer electric cu ulei Daewoo

2500 W, 11 elementi, termostat reglabil, 5 canale ulei

Daewoo DOH11C este un calorifer electric cu ulei cu 11 elementi si o portabilitate ridicata, fiind destinat atat pentru spatii mici cat si incaperi de mari dimensiuni. Cele 5 canale de ulei au o temperatura reglabila in 3 trepte cu ajutorul unui termostat reglabil. Mai mult decat atat, caloriferul are o protectie suplimentara impotriva supraincalzirii, ceea ce previne daunele nedorite.

Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-YV13BK

2500 W, 13 elementi, ventilator 400W, protectie supraincalzire

Heinner HOH-YV13BK este face parte din categoria de calorifere electrice cu ulei eficiente, fiind o alegere inspirata printre consumatori. Cei 13 elementi ai sai impreuna cu un ventilator turbo incalzesc rapid aerul din incapere fara sa consume foarte mult curent. Suprafata mare a elementilor ajuta la generarea unei cantitati sporite de caldura, astfel ca intr-un timp foarte scurt ai posibilitatea de a incalzi o incapere de aproximativ 25 m2.

Calorifere electrice cu ulei – Avantaje:

 • Nu au ventilator zgomotos – aceste calorifere electrice cu ulei nu sunt echipate cu ventilatoare zgomotoase care sa sufle aerul cald in camera, asadar sunt extrem de silentioase, singurul zgomot scos de acestea este atunci cand termostatul isi ajusteaza temperatura
 • Nu usuca aerul – lipsa unui ventilator cu putere turbo inseamna ca aerul din incapere nu se va usca, umiditatea pastrandu-se in limitele normale
 • Eficienta energetica – astfel de calorifere electrice sunt aproape 100% eficient, energia folosita este transformata direct in caldura. Citeste un articol interesant despre cat consuma un calorifer electric
 • Racire lenta – caloriferele inca mai emana caldura chiar si dupa ce au fost oprite complet
 • Control prin termostat – o data ce temperatura dorita este atinsa, un calorifer electric pe ulei se va opri in mod automat si va reporni doar atunci cand este nevoie sa reatinga temperatura setata.
 • Nu este nevoie sa inlocuim uleiul – nefiind folosit pe post de combustibil, acesta nu necesita inlocuire
 • Compact si portabil – majoritatea dispozitivelor cu incalzire pe ulei au o greutate redusa si sunt usor de mutat dintr-un loc in altul.
 • Sunt fabricate din metal si desi atunci cand caloriferul este bagat in priza si se incalzeste, acesta nu va cauza arsuri in momentul in care vei puna mana pe elementi
 • Elementul de incalzire este inchis bine in interiorul caloriferului, asadar nu va putea intra in contact cu nimic inflamabil
 • Deoarece nu au grile sau ventilatoare, praful si mizeria nu vor putea patrunde in interiorul lor
 • Perfecte pentru a putea fi folosite in interior deoarece nu emana fum sau gaze
 • In caz de probleme, acestea au un sistem de siguranta care impiedica supraincalzirea excesiva

Bineinteles, la fel cum se intampla cu orice produs, exista si cateva dezavantaje ale caloriferelor electrice cu ulei, principalul fiind timpul mai mare pana in momentul in care se incalzeste complet. Fata de cele de tip ventilator, acestea trebuie in primul rand sa incalzeasca uleiul si mai apoi aerul din incapere. Dar chiar si asa, in anotimpul racoros cu un calorifer electric cu ulei vei trece mai usor peste temperaturile joase.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo