Banda de Alergat Magnetica – Pareri + Sfaturi de Achizitie

O banda de alergat magnetica este o banda fara motor ce creeaza rezistenta utilizand forta magnetica. Pentru a putea fi pusa in functiune, va trebui sa te folosesti de puterea propriului corp ca sa obtii un antrenament mai intens sau mai putin extenuant. Desi multe persoane prefera sa utilizeze o banda de alergat electrica datorita varietatii de programe incorporate sau a sistemului inteligent de amortizare a socului, un model magnetic (sau mecanic) este apreciat datorita greutatii reduse, usurintei in depozitare si intretinere. Spre deosebire de o banda electrica, ce te obliga sa mentii o viteza constanta, o banda de alergare magnetica depinde in totalitate de vointa ta.

Majoritatea benzilor pentru alergat cu rezistenta magnetica sunt usor inclinate ca sa usureze pornirea covorului, insa dupa cateva utilizari te vei obisnui cu sistemul. Poate ca la o prima impresie, ti se va parea putin mai dificil si diferit decat daca ai face jogging in parc. Totusi, o data ce ai prins “smecheria”, o banda de alergat magnetica iti ofera un antrenament stimulativ si satisfacator.

Printre beneficiile sale mentionam silentiozitatea cu care opereaza, ceea ce o face a fi perfecta pentru o utilizare la apartament. De asemenea, in comparatie cu un model electric are dimensiuni mai reduse, o greutate mai mica si poate fi mult mai usor de depozitat atunci cand nu este utilizata. Si poate ca cel mai important aspect, este semnificativ mai ieftina.

Daca te dor articulatiile genunchiilor, gleznelor si soldurilor, iti recomand sa ceri si o parere unui specialist inainte de a achizitiona o banda de alergat magnetica. Deoarece trebuie sa depui mai multa forta pentru a porni covorul rulant, incheieturile sunt suprasolicitate, iar riscul unei accidentari este mai ridicat daca nu ai suficienta putere pentru a face miscarea.

In randurile ce urmeaza, iti voi prezenta un scurt ghid de achizitie care te va ajuta sa faci cea mai buna alegere. Tine cont de aspectele urmatoare atunci cand iti doresti sa faci o astfel de investitie:

  • Greutatea maxima admisa – care trebuie sa fie mai mare decat greutatea corpului tau. Spre exemplu, daca ai o greutate de 100 kg, iti recomand sa optezi pentru o banda de alergat magnetica cu o masa maxima admisa de minim 110 kg
  • Suprafata de alergare – spre deosebire de modelele electrice, covorul rulant al unei benzi mecanice are o latime si o lungime de dimensiuni ceva mai reduse. Arunca un ochi si peste acest aspect, pentru ca trebuie sa alegi un model care este suficient de mare incat sa te poti misca in voie. Ce trebuie sa stii este ca, cu cat aceasta suprafata este mai mare, cu atat va trebui sa depui mai mult efort la inceputul antrenamentului ca sa poti pune in miscare covorul rulant
  • Inclinatia – atunci cand simti ca te plictisesti sau te-ai obisnuit cu rutina, poate iti doresti ca antrenamentul sa te provoace sa depui mai mult efort, obtinand rezultate mai bune. Poti face asta prin inclinarea usoara a suprafetei de alergare, sporind astfel intensitatea exercitiilor. Asadar, alege o banda de alergat magnetica ce are mai multe optiuni de inclinare
  • Functiile consolei – sunt importante pentru ca iti ofera o imagine de ansamblu aspura antrenamentului. Ai posibilitatea de a masura distanta parcursa, caloriile arse, viteza cu care te deplasezi, masurarea pulsului

Spre deosebire de modelele electrice, benzile pentru alergare mecanice sau cu rezistenta magnetica nu se gasesc in numar atat de mare in magazinele online sau fizice. Modelele prezentate mai jos sunt selectate in functie de raportul calitate pret pe care il au si caracteristicile importante ce te ajuta sa faci un antrenament bun ce iti aduce in timp rezultatele dorite. Iata care sunt cele mai bune benzi de alergat magnetice:

</p>
<h3>Banda magnetica de alergat HouseFit HT 90332 HP</h3>
<p>

Banda magnetica de alergat HouseFit HT 90332 HP


Banda magnetica pentru alergare ce se pliaza pe cilindru pentru o depozitare cat mai usoara
Covorul rulant are o lungime de 107 cm si o latime de 34 сm
Gradul de inclinare al suprafetei de alergare se poate regla manual
Role de transport si role pentru o reglare uniforma
Functii concola: viteza de deplasare, consum de energie/calorii, distanta parcursa
Dimensiuni lungime de 141 cm, latime de 68 cm, inaltime de 130 cm, greutate echipament 50 kg
Recomandata pentru o masa maxima de pana la 110 kg
</p>
<h3>Banda de alergare magnetica Actuell</h3>
<p>

Banda de alergare magnetica Actuell


Banda pentru alergare magnetica pliabila marca Actuell
Volanta cu o greutate de 5 kilograme
Functii calculator: scan, ora, viteza de deplasare, puls, distanta parcursa
Dimensiuni suprafata de alergare: 100 x 33cm
Dimensiuni echipament: 132 x 66 x 125cm, greutate 30 kg
Greutatea maxima a utilizatorului admisa de 100kg
Nu are posibilitate de reglare a inclinarii
</p>
<h3>Banda de alergat magnetica Kondition HMG-1800</h3>
<p>

Banda de alergat magnetica Kondition HMG-1800


Banda de alergare cu rezistenta mecanica ce se pliaza pe cilindru
Covorul rulant are o lunfime de 107 cm si o latime de 34 cm
Functiile consolei: viteza de deplasare, consum de energie sau de calorii, distanta
Mutarea dintr-o camera in alta se face usor datorita rolelor de transport
Dimensiuni: lungime 141, latime 68, inaltime 130cm, greutate 50 kg
Greutatea maxima a utilizatorului admisa de 110kg

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo