Pentru cei mai lenesi dintre noi, FoldiMate este un electrocasnic capabil sa impacheteze, calce, elimine cutele de pe haine folosind balsamul de rufe preferat. Impaturatul hainelor ii ia aprox 10 secunde pentru fiecare piesa, iar la final, tie nu iti mai ramane altceva de facut decat sa le asezi frumos in sifonier.
Sunt de parere ca cea mai urata si dificila partea a spalatului de haine este sa trebuiasca sa impaturi manual fiecare piesa de imbracaminte dupa ce acestea au fost spalate in masina de spalat rufe si uscate. Daca folosesti un uscator de rufe automat, atunci norocul tau ca nu mai trebuie sa intinzi hainele pe sarma, insa creatorii FoldiMate sunt convinsi ca o a treia masinarie iti va rezolva toate problemele ce tin de menaj.
Cred ca este ceva ce ne dorim cu totii, o inventie atat de geniala incat as cumpara-o inca din prima clipa cand va fi disponibila pentru precomanda. Insa… sunt cateva aspecte care ma fac sa mai intreb daca chiar am nevoie de o masina de impaturat haine?
Ideal ar fi ca rufele sa fie puse in mod automat din uscator in FoldiMate, insa din pacate, acesta este un pas pe care trebuie sa il facem manual. Trebuie sa iei fiecare piesa de imbracaminte si sa o prinzi de gratarul integrat, care momentan nu poate sustine mai mult de 15-20 haine – asadar cam trebuie sa stai langa ea si sa o umpli de cateva ori, mai ales daca ai o masina de spalat haine cu capacitate mare.
Dezavantajul lui FoldiMate e ca nu poate impacheta chiar orice intra in masina de spalat. Spre exemplu, prosoapele mari si groase de corp, acelea trebuie sa le impachetezi manual. Lenjeria intima si sosetele? La fel, tot tu trebuie sa faci munca.
Despre aceasta tehnologie s-a tot discutat de ceva vreme, insa acum este pentru prima data cand s-a reusit implementarea ei intr-un dispozitiv suficient de mic incat sa nu ocupe prea mult spatiu in locuinta ta.
Pretul lui FoldiMate este in jur de 700 – 850 dolari, ceea ce dupa parerea mea este cam scump, insa cred ca o astfel de investitie isi merita banii, daca te ajuta sa economisesti timp pretios. Insa, faptul ca trebuie sa sortezi fiecare piesa de imbracaminte inainte de o prinde de gratar si ca nici nu poti pacheta chiar fiecare hainuta ce iese din uscator, te cam face sa vrei sa te lipsesti.
Un alt minus al sau este ca va fi disponibila doar incepand cu 2018. Spre finalul anului acestuia, compania se asteapta sa dea startul pentru precomanda. Daca esti interesat/a de un astfel de gadget pentru locuinta ta, te poti inregistra pe website-ul lor pentru a beneficia de mai multe detalii.
Tu ce parere ai? Crezi ca este utila o astfel de masina pentru impachetat hainele?
sursa: digitaltrends.com