5 Motive Pentru Care sa Investesti Intr-un Purificator de Aer

Desi foarte multe persoane considera ca aerul pe care il respira este unul sanatos, calitatea aerului poate avea un impact enorm nu numai asupra sanatatii tale, dar si asupra altor aspecte ale vietii. Realitatea este ca aerul poluat il intalnim peste tot, constienti sau nu. De fapt, nu se pune problema daca suntem sau nu expusi aerului poluat, ci mai degraba cat de mult il putem tolera? Inainte sa trecem la aspectele pozitive si negative ale problemei, trebuie subliniat ca problema poate fi rezolvata doar cu o buna informare in prealabil. Primul pas pentru un mediu ambiental curat si sanatos cu un aer proaspat este acela de a investi in cel mai bun purificator de aer.

Pentru inceput ar trebui stiut, spre exemplu, ca calitatea aerului din interior este adesea mai precara ca cea a aerului din exterior. Acest lucru este cu atat mai greu de inteles si perceput, avand in vedere ca toate gazele toxice provin din fabrici, utilaje si autoturisme. Fara indoiala, aerul din exterior poate fi foarte intens poluat, in mod special in zilele cu temperaturi ridicate, in zonele urbane aglomerate cu trafic intens. Procese naturale precum consumul dioxidului de carbon de catre plante, miscarea continua a maselor de aer, descarcarile electrice, razele ultraviolete ale soarelui ajuta la purificarea aerului din mediul exterior. Aerul din exterior, in mod special cel din locuintele bine izolate, nu numai ca nu are incotro sa circule, dar de cele mai multe ori este contaminat cu bacterii si alergeni.

Cat de rau este aerul din interior? Agentia internationala de protectie a mediului afirma ca aerul din spatiile inchise este in top 5 amenintari publice la adresa locuitorilor globului. Acesta este un lucru ingrijorator, avand in vedere ca oamenii petrec peste 90% din timp in spatii inchise si peste 65% chiar in propriile locuinte.

Acasa, regasim de obicei mai multi poluanti periculosi: polen, matreata si par lasate de animalele de companie, solvent de curatare, clei de mobilier din lemn, mucegai, bacterii, unele ciuperci, virusi, cosmetice, materiale din plastic etc. La locul de munca, poluantii care pot fi gasiti pot fi chiar mai multi si chiar mai toxici. Spre exemplu, lucratoarele in saloanele pentru unghii sunt expuse adesea la acetona si alte substante chimice; muncitorii in constructii sunt expusi particulelor de azbest, particule despre care stim deja ca sunt cancerigene; angajatii din sistemul medical si spitale, asistentele medicale sunt de asemenea expuse unor agenti patogeni periculosi cu transmisie pe calea aerului.

In ciuda tuturor vestilor rele, vestea buna este ca poti lua chiar tu masuri eficiente care sa reduca semnificativ toxicitatea aerului pe care il respiri la interior. Procesul incepe cu purificarea aerului, fie prin cumpararea unui purificator de aer, fie urmand sugestii simple: nu fuma in spatiile inchise; nu folosi dispozitive de improspatare a aerului; curata intens propria locuinta; foloseste frecvent aspiratorul; verifica constant sistemul de climatizare (atat aparatul de aer conditionat cat si radiatorul); schimba des asternuturile de pat; foloseste sistem de filtare HEPA atunci cand este indicat.

In concluzie, ar trebui sa utilizezi un purificator de aer pentru urmatoarele 5 motive:

  1. Purificarea aerului te va ajuta sa eviti unele probleme de natura medicala asociate poluarii. Ne referim la afectiuni precum: astm, emfizem, alergii, boli cardiovasculare, etc.
  2. Un aer mai curat, de o calitate superioara iti va da energie atat la lucru, cat si pentru alte activitati. Aerul poluat poate afecta buna functionare a plamanilor si implicit a intregului corp, reducand astfel nivelul de energie resimtit. Poate avea un impact negativ asupra vietii sexuale, asupra dispozitiei zilnice si asupra abilitati de a-ti indeplini responsabilitatilor de serviciu.
  3. Studiile au demonstrat ca animalele de companie cu blanuri sau pene (pisici, caini, pasari etc) pot contribui si ele la poluarea aerului din interior. Cu toate ca unii oameni dezvolta alergii la proteinele din saliva, fecalele, urina si sudoarea animalelor de companie, responsabile pentru slaba calitate a aerului sunt de obicei acele mici resturi de piele (blana) pe care animalele le lasa aproape zilnic in urma lor. Chiar daca o rezolvare radicala a problemei ar fi sa renunti la animelele detinute in casa, provocatoare de alergii, ai putea totusi sa le pastrezi daca respecti pasii recomandati: curatarea in mod constant a covoarelor/carpetelor, limitarea accesului la mobilier si achizitia unui purificator de aer. Vezi aici care este tipul de purificator care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale.
  4. Curatarea aerului respirat va permite organelor interne, in special plamanilor sa functioneze mai bine, ducand de obicei la o absortie mai buna a oxigenului de catre creier. Asta te va ajuta sa ramai o persoana energica cu o activitate mentala intensa, cu impact pozitiv asupra procesului creational sau activitatilor de familie or profesionale.
  5. Nici nu incape indoiala ca cel mai bun medicament este intotdeauna prevenirea. Acest lucru este adevarat in mod special pentru copii. Copiii si in mod special bebelusii sunt in general predispusi la imbolnaviri ale plamanilor sau dezvoltari fizice insuficiente, boli ce de multe ori pot fi cauzate sau inrautatite de aerul poluat din interior. Purificatoarele de aer pot ajuta la reducerea costurilor medicale pentru intreaga familie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo