Ariston Cares S 24 Pareri – Centrala in Condensare Marca Italiana

In era moderna, confortul termic in locuinte a devenit o necesitate esentiala, iar centrala termica Ariston Cares S 24, cu o putere de 24 kW, raspunde cu eficienta acestei cerinte. Ariston, un nume de incredere in domeniul tehnologiei termice, a proiectat acest model pentru a asigura nu doar caldura in timpul iernii, ci si apa calda menajera pe tot parcursul anului, fiind ideala atat pentru case, cat si pentru apartamente.

Diferenta majora fata de sistemele traditionale de incalzire, cum ar fi cele pe lemne sau sobele de teracota, consta in eficienta energetica superioara si in confortul termic constant, fara efortul suplimentar de intretinere si alimentare. Aceasta centrala pe gaz, Ariston Cares S 24, nu doar ca optimizeaza consumul de energie, dar aduce si un plus de siguranta si comoditate in viata de zi cu zi, transformand ambientul caminului intr-un spatiu primitor si confortabil indiferent de sezon.

Caracteristici Ariston Cares S 24

Centrala murala in condensare Ariston Cares S 24, cu o putere utila maxima de incalzire de 21 kW, impresioneaza prin designul sau compact si modern. Avand dimensiuni de 745 mm inaltime, 400 mm latime si o adancime de 319 mm, aceasta centrala se integreaza perfect in orice spatiu de locuit, fie el casa sau apartament. Greutatea de 26 Kg face instalarea si manipularea relativ usoara. Carcasa de culoare alba adauga un aspect curat si discret, integrandu-se armonios in decorul locuintei. Constructia de calitate reflecta angajamentul Ariston pentru durabilitate si eficienta.

Aceasta centrala termica functioneaza pe gaz natural si este de tipul in condensare, ceea ce o face ideala pentru utilizarea rezidentiala. Montarea pe perete economiseste spatiu si faciliteaza accesul pentru intretinere. Unul dintre avantajele semnificative este prepararea apei calde in mod instant, eliminand astfel asteptarea pentru incalzirea apei. Panoul de comanda digital faciliteaza utilizarea si ajustarea setarilor, oferind un control precis asupra functionarii.

Centrala Ariston Cares S 24 se evidentiaza prin capacitatea vasului de expansiune de 8 litri, asigurand o functionare eficienta si fara intreruperi. Nivelul de zgomot de 50 dB este comparabil cu sunetul unei conversatii normale, ceea ce face centrala surprinzator de silentioasa, un factor important pentru confortul acustic in locuinta. Tensiunea de alimentare este de 230 V, standard pentru majoritatea gospodariilor.

Eficienta energetica a acestei centrale este o caracteristica cheie, mai ales in contextul cresterii costurilor energetice si al preocuparilor privind sustenabilitatea. Functionarea in condensare permite o utilizare mai eficienta a gazului natural, reducand consumul de combustibil si emisiile de CO2. Aceasta nu numai ca minimizeaza impactul asupra mediului, dar si reduce costurile lunare pentru incalzire si apa calda.

Caracteristici Ariston Cares S 24

Performante Ariston Cares S 24

Centrala termica Ariston Cares S 24 este echipata cu un schimbator de caldura din otel inoxidabil de inalta calitate. Acest material asigura o durata lunga de viata a componentei si rezistenta la coroziune, ceea ce este esential pentru mentinerea eficientei termice pe termen lung. Otelul inoxidabil contribuie la o transfer eficient al caldurii, imbunatatind performanta generala a centralei si asigurand o incalzire rapida si eficienta a apei.

Aparatul dispune de o pompa complet modulanta, care joaca un rol crucial in maximizarea performantelor centralei si reducerea consumului de combustibil. Aceasta pompa ajusteaza automat debitul de apa in functie de cerintele de incalzire, asigurand astfel un consum optim de energie. Aceasta inseamna ca centrala functioneaza intotdeauna la eficienta maxima, reducand costurile de functionare si impactul asupra mediului.

Un raport de modulare 1:5 inseamna ca centrala poate ajusta puterea sa de la un nivel minim la unul maxim cu o mare flexibilitate. Aceasta caracteristica permite centralei sa functioneze eficient chiar si in conditii de cerere scazuta de caldura, reducand uzura si cresterea eficientei energetice. Prin aceasta, Ariston Cares S 24 asigura o distributie constanta a caldurii, adaptandu-se perfect nevoilor utilizatorilor.

Centrala include un afisaj LCD usor de citit, cu butoane din silicon care ofera o interfata intuitiva si usor de utilizat. Acest panou de control permite utilizatorilor sa monitorizeze si sa ajusteze cu usurinta setarile centralei, inclusiv temperatura si modurile de functionare. Afisajul clar si butoanele tactile imbunatatesc experienta utilizatorului, facand operarea centralei o sarcina simpla si fara stres.

Prezenta unui manometru frontal pe centrala Ariston Cares S 24 este un avantaj semnificativ, oferind utilizatorilor o vizibilitate clara asupra presiunii sistemului de incalzire. Aceasta caracteristica este cruciala pentru monitorizarea si mentinerea unei functionari sigure si eficiente a centralei. Usurinta cu care se poate citi manometrul frontal ajuta la identificarea rapida a oricaror probleme legate de presiune, permitand interventii prompte.

Un alt aspect important al centralei Ariston Cares S 24 este compatibilitatea sa cu gazul petrolier lichefiat (GPL) prin intermediul unui kit optional. Aceasta ofera o flexibilitate suplimentara pentru locuintele care nu au acces la reteaua de gaz natural. Optiunea de a folosi GPL extinde posibilitatile de instalare a centralei si asigura ca aceasta poate fi utilizata intr-o varietate mai mare de locatii.

Pareri Ariston Cares S 24

Centrala murala Ariston Cares S 24, fabricata in Italia, este un exemplu pozitiv de inginerie si design european. Aceasta centrala se distinge prin eficienta sa energetica ridicata si durabilitate, datorita schimbatorului de caldura din otel inoxidabil si a pompei complet modulante, care optimizeaza consumul de combustibil. Este potrivita pentru cei care cauta o solutie de incalzire moderna, fiabila si economa intr-un pachet compact si elegant.

Totusi, un posibil dezavantaj ar putea fi costul initial de achizitie, care este mai mare comparativ cu alte modele, si necesitatea unui kit suplimentar pentru utilizarea cu GPL, ceea ce adauga un cost aditional pentru cei fara acces la gaz natural. In ciuda acestor aspecte, calitatea si performanta oferite de Ariston Cares S 24 justifica investitia pentru un confort termic superior si eficienta pe termen lung.

Pozitive
  • Eficienta energetica ridicata
  • Design compact
  • Fabricata in Italia
  • Afisaj LCD
  • Compatibilitate GPL
  • Pompa complet modulanta
Negative
  • Nu include kit evacuare gaze
  • Nu include kitul pentru GPL
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo