Ce sa Aleg Intre Bicicleta Eliptica sau Banda de Alergat?

O discutie pe care o aud din ce in ce mai des la persoanele ce vor sa duca un stil de viata sanatos si sa inceapa sa faca sport este : care aparat de fitness pentru exercitii de cardio este mai bun: bicicleta eliptica sau banda de alergat? Pe care dintre cele doua sa il aleg? Mai jos iti voi prezenta beneficiile fiecaruia dintre cele doua, sperand ca la finalul articolului decizia sa iti fie usurata.

Atat banda de alergat cat si bicicleta eliptica ofera un antrenament cardiovascular complet si un mijloc eficient de exersare a grupelor musculare ale corpului. Ambele echipamente pentru fitness sunt ideale pentru cei care timpul nu le permite mersul la sala de sport din cartier sau in sezonul de iarna cand sportul in aer liber este impiedicat de vremea capricioasa.

Daca esti in cautarea unui aparat pentru slabit sau tonifiat, pentru arderea caloriilor sau cresterea rezistentei la efort fizic, acest articol iti este dedicat tie.

De ce sa alegi o bicicleta eliptica?

  1. Unul dintre principalele beneficii si avantaje ale acestor biciclete eliptice este acela ca ofera un antrenament cardiovascular cu impact redus asupra incheieturilor, evitand astfel loviturile asociate altor activitati, cum ar fi alergatul pe asfalt. Daca exercitiul este realizat corect, articulatiile de la glezne, genunchi si solduri nu sunt suprasolicitate. La fel de eficiente in evitarea unei solicitari excesive a incheieturilor ar fi si bicicleta de fitness sau un aparat de vaslit.
  2. Spre deosebire de banda de alergat, o bicicleta eliptica poate oferi un antrenament complet pentru intreg corpul atunci cand manerele mobile sunt utilizate. Pentru asta, este necesar ca in timpul exercitiului sa impingi si sa tragi in mod energic manerele, antrenand muschii superiori ai corpului. Impreuna cu miscarea picioarelor, intregul corp va fi tonifiat.
  3. La modul general vorbind, o bicicleta eliptica este mai sigura in utilizare decat banda de alergare, iar acest lucru se datoreaza faptului ca talpa piciorului ramane fixa, nu este ridicata de pe pedala. Acesta lucru elimina potentialul pas facut gresit, evitand astfel dezechilibrul
  4. In functie de tipul de banda, unele modele necesita ingrijiri suplimentare, in timp ce o bicicleta eliptica nu are nevoie de ingrijiri speciale in mod regulat. De cele mai multe ori, aceste ingrijiri implica doar ungerea echipamentului sau centrarea curelei.
  5. Sunt anumite modele de biciclete eliptice ce permit o miscare dubla, adica atat in fata cat si in spate, ceea ce iti permite o targetare mai precisa a mai multor muschi ai picioarelor.

De ce sa alegi o banda de alergat?

  1. Alergatul pe banda confera un antrenament mai consistent si este foarte asemanator cu alergatul in aer liber. Muschii vizati in timpul acestui tip de exercitiu sunt: gambele, pulpele, cvadripcesul, tendoanele de la genunchi, fesele si muschii soldurilor. O banda de alergat este un mijloc de antrenare eficient chiar din confortul locuintei tale, atunci cand vremea de afara este capricioasa.
  2. Spre deosebire de bicicleta eliptica, atunci cand utilizezi o banda de alergat, picioarele tale trebuie sa fie ridicate de la sol. Ca sa poti face acest lucru, muschii abdominali sunt solicitati, rezultatul fiind un echilibru mai bun in timpul excercitiului
  3. Atat banda de alergat cat si bicicleta eliptica au cam aceleasi dimensiuni si ocupa relativ acelasi spatiu pentru depozitare, benzile pentru alergare sunt mai mici din punctul de vedere al inaltimii. O bicicleta eliptica este mai inalta si necesita un spatiu pentru depozitat ceva mai mare datorita rotatiei oculare a pedalelor.

Bicicleta eliptica sau banda de alergat pentru slabit?

In general, toate echipamentele pentru exercitii cardio au cam acelasi potential aproximativ pentru pierderea in greutate. Totul depinde de efortul pe care esti dispus sa il aloci antrenamentului. Cu cat cresti mai mult nivelul de intensitate, inclinatia sau viteza, cu atat vei arde mai multe calorii. Asadar, daca vrei un aparat de fitness pentru slabit, atat o banda de alergat cat si o bicicleta eliptica sunt potrivite pentru tine. Poti opta chiar si pentru o bicicleta de camera, bicicleta orizontala sau o bicicleta magnetica in functie de necesitati

Alege aparatul care se pliaza cel mai bine cu nevoile tale si ceea ce este cel mai important este ca rezultatele se pot observa doar daca il folosesti. Stabileste obiective realizabile si motiveaza-te sa le atingi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo