Cort de Camping. Cort de Gradina. Cort de plaja. Recomandari.

Un cort de camping sau de gradina, fie ca este de 2 sau 4 persoane, sau chiar pentru mai multe persoane, devine un produs mai practic in perioada verii, cand temperatura de afara este suficient de crescuta incat sa permita un somn lejer pe parcursul noptii, undeva in mijlocul naturii. Intrebuintarile unui cort sunt diverse, ai nevoie de un cort de camping, pe malul raului sau lacului, cand mergi la pescuit cu prietenii pentru cateva zile, cortul de camping fiind la fel de practic in cazul drumetiilor montane, atunci cand unitatile de cazare sunt fie prea costisitoare, fie mult prea departe de locatiile exotice pe care ti le-ai propus sa le explorezi. Vezi care sunt aspectele dupa care sa te ghidezi atunci cand alegi un cort.

 

IMAGINE MODEL SPECIFICATII
 Cort Coleman Rock Springs 4 pers Cort Coleman Rock Springs 4 pers

Vezi Pret

Cort spatios de patru persoane
Comfortabil si sigur
Greutate 6 kg
Ferestre largi din PVC
Suprafata de dormit 4,9 mp
 Cort 4 persoane Maxtar Summer Fest Cort 4 persoane Maxtar Summer Fest

Vezi Pret

Schelet pe baza de bete din fibra de sticla (7.9 mm)
Plasa de protectie la insecte
Inchidere cu fermoar
Podeaua cortului este din polietilena
Protectie la umezeala
Usor de transportat
Sistem de ancorare cu 2 gauri
Cort Coleman Ridgeline 4 plus Cort Coleman Ridgeline 4 plus

Vezi Pret

Capacitate: 4 persoane
Suprafata de dormit: 5.88 m²
Inaltime: 205 cm
Rezistenta sporita
Greutate: 10.4 Kg
Geanta de transport

 

Daca esti deja un pasionat de drumetii cu o experienta acumulata la mii de metri altitudine, probabil stii deja ca exista mai multe tipuri si modele de corturi, clasificate in functie de dimensiune si destinatie, insa cei mai putin informati vor gasi folositoare randurile urmatoare, pentru ca este necesar sa cunoastem principalele avantaje si specificatii in detaliu, pentru fiecare categorie in parte.

Nu voi insista asupra unor avantaje evidente, precum aspectul financiar al cazarii, fireste ca este mai ieftin dormitul in cort, in loc sa alegi cateva nopti la o cabana, pensiune sau hotel. Nici asupra unei experiente de neuitat, precum noptile cu foc de tabara acompaniate de acorduri de chitara, cu prietenii la “gura” cortului, nu voi insista prea tare.

Tipul cortului: Ar trebui sa fie principalul aspect pe care sa il ai in vedere atunci cand te pregatesti de cumparare. In functie locatia si scopul pentru care vor fi folosite, principalele categorii de corturi se diferentiaza prin dimensiune, material mai mult sau mai putin permeabil, protectie UV, dar si design. Asadar, avem in principiu urmatoarele categorii: corturi de joaca pentru copii, cort de gradina, cort pentru plaja si cel pentru camping.

In cazul cortului de camping, acest model este conceput sa asigure protectie si rezistenta in cazul intemperiilor, avand in vedere ca este folosit cel mai des pe perioada drumetiilor. Pentru noptile calde de vara cu cer senin, poti alege un model clasic, simplu, dar care sa fie cat mai generos in spatiul de odihna oferit. Lucrurile se complica putin in cazul destinatiilor montane, caz in care vei avea nevoie de un cort calitativ superior, care sa asigure un anumit grad de izolare termic, cu un indice marit de impermeabilitate, care sa faca fata unui climat umed, schimbator. De notat ca modelele de corturi pentru camping nu sunt voluminoase atunci cand sunt impachetate, pentru un plus de portabilitate.

Cortul de gradina este conceput special pentru perioada calda, fiind mai degraba un spatiu pentru relaxare si protectie impotriva razelor solare. Cortul de gradina nu are spatii pentru dormit si este mai pretentios in privinta transportului, fiind mai greu si mai voluminos inclusiv atunci cand este impachetat. Avand in vedere ca il vei monta pe la sfarsitul primaverii si demonta la inceput de toamna, o ansamblare usoara nu este un factor determinant.

Cortul pentru plaja este mult mai usor de transportat si de montat, fiind probabil cel mai practic partener pentru sezonul de plaja. De remarcat ca principalul scop al acestui cort nu este spatiul de dormit, ci protectia impotriva radiatiilor solare, atunci cand nici macar cremele speciale nu fac fata. De un astfel de cort au nevoie in mod special copiii, pentru ca vor beneficia de protectie UV, ei fiind mai predispusi spre insolatii.

Cortul de joaca pentru copii este in mod special gandit sa serveasca copiilor ca spatiu de joaca, atat timp cat se respecta normele de siguranta. Este principalul model in cazul caruia imaginatia producatorilor nu cunoaste inca limite, venind cu design-uri inspirate din filmele de animatie preferate, menite sa starneasca atentia celor mici. La fel ca si in cazul corturilor pentru plaja, si acest produs ofera protectie UV.

In final, iti recomand sa alegi exact modelul de cort care iti serveste cel mai bine destinatiei. Indiferent de ce vei alege, sunt convins ca timpul petrecut in aer liber vine la pachet doar cu beneficii, odihna, relaxare, dar si impacare sufleteasca, daca vei petrece acest timp impreuna cu familia.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo