Cum Functioneaza un Dezumidificator? De ce sa Alegi Unul?

Un dezumidificator indeparteaza umezeala din aer, reducand nivelul de umiditate din orice zona a locuintei, cum ar fi baie, pivnita, bucatarie sau dormitor. Apa pe care dezumidificatorul o colecteaza in recipientul special este de fapt apa distilata, ceea ce o face perfecta pentru a fi folosita la fierul de calcat, insa nu consumul acesteia nu este indicat. Un dezumidificator de camera este un dispozitiv ideal petru a usca hainele umede.

Acesta utilizeaza un ventilator incorporat care sufla aerul umed printr-un sistem de refrigerare si care trece printr-un proces de condesare, apa rezultata scurgandu-se intrun recipient special de colectare, pe care va trebui sa il goliti din cand in cand, atunci cand se umple. Majoritatea modelelor de dezumidificatoare dispune de oprire automata atunci cand recipientul este plin, unele au chiar si sistem de avertizare pentru supraplin.

Umiditatea din aer incepe sa devina incomoda odata ce atinge un nivel de 60-70%, asadar principalul obiectiv al unui dezumidificator electric este sa reduca acest nivel al umiditatii pana la unul mai confortabil, sa zicem undeva la 30-50%. Nu este recomandat un nivel mai redus de 30% deoarece, aerul va deveni mult prea uscat.

Mai jos poti vedea modul in care corpul nostru percepe umiditatea:

  • 62% – extrem de incomod
  • 52-60% – umiditate ridicata si deranjant
  • 44-52% – incomod pentru majoritatea persoanelor
  • 37-46% – acceptabil pentru majoritatea
  • 31-37% – confortabil
  • 30% – aerul este prea uscat pentru unii

dezumidificator

 

De ce sa cumperi un dezumidificator:

  • Confort: un nivel ridicat de umiditate este neplacut, mai ales in combinatie cu o temperatura inala, cum se intampla pe perioada verii. Unul dintre cele mai bune moduri in care sa te racoresti este sa folosesti un dezumidificator. Reducand umiditatea din aer, reduci senzatia de caldura in zilele caniculare.
  • Elimina alergenii – particulele din aer pot duce la alergii, raceli sau chiar astm. Unul dintre cele mai bune modalitati prin care poti tine sub control sau preveni aceste boli este achizitia unui dezumidificator. Prin reducerea umiditatii din aer, poti elimina o multime de alergeni si alte particule de praf prezente in aerul respirabil. Mai mult, un aer mai curat te va ajuta sa respiri mai usor
  • Previne aparitia igrasiei – excesul de umezeala si igrasie in locuinta ta poate duce la o multime de probleme. Pe langa faptul ca se formeaza un miros neplacut si greu, aparitia mucegaiului este inevitabila. Cat obervi semne de umiditate in exces, precum parchetul incepe sa scartaie, ferestrele transpira foarte tare si apar unele pete de igrasie pe tavan, un dezumidificator este obligatoriu. Acest lucru se intampla si daca a plouat foarte mult si ai fost inundat
  • Aerul conditionat este mai eficient – un aparat de aer conditionat este cea mai buna metoda de a controla temperatura din locuinta ta. Cu ajutorul unui dezumidificator, ai posibilitatea de a creste semnificativ eficienta acestuia si nu doar ca sistemul va putea raci mai rapid incaperea, ci si costurile la electricitate vor fi mai mici

Sper ca te-am lamurit care sunt motivele pentru care ai nevoie de un dezumificator si care este principiul sau de functionare. Pentru a descoperi mai multe informatii despre modelele de dezumidificatoare disponibile pe piata noastra si cum il alegi pe cel mai potrivit, iti recomand sa urmaresti link-urile cu rosu din articol.
Tu care crezi ca sunt beneficiile unui dezumidificator?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo