Immergas Victrix Omnia Pareri – Centrala Termica de 24 kW

Centrala termica pe gaz Immergas Victrix Omnia 25 reprezinta o alegere excelenta pentru orice locuinta, fie ca vorbim despre o casa spatioasa sau un apartament compact. Produsa de Immergas, un lider in domeniul solutiilor de incalzire, aceasta centrala in condensatie asigura o eficienta energetica deosebita si un confort termic constant, indiferent de anotimp.

Diferenta majora fata de sistemele traditionale de incalzire, cum ar fi sobele de lemne sau teracota, consta in capacitatea ei de a oferi caldura rapida si controlabila, eliminand efortul manual si costurile suplimentare asociate cu acestea. In plus, Victrix Omnia 25 ofera avantajul prepararii apei calde menajere, un aspect esential atat in sezonul rece, cat si in cel cald, imbunatatind semnificativ calitatea vietii de zi cu zi in locuinta. Aceste caracteristici, alaturate fiabilitatii si designului modern al centralei, o transforma intr-o solutie ideala pentru o incalzire eficienta si confortabila.

Caracteristici Immergas Victrix Omnia

Centrala termica Immergas Victrix Omnia nu sare neaparat in evidenta prin design, desi este unul modern si compact. Cu dimensiuni de 738 mm inaltime, 400 mm latime si doar 235 mm adancime, aceasta centrala pe gaz se integreaza armonios in orice spatiu, fiind ideala pentru locuintele cu spatiu limitat. Culoarea alba si linii curate ofera un aspect estetic placut. Cu o greutate de 29 kg, centrala este relativ usor de manevrat si instalat, iar constructia sa de inalta calitate asigura durabilitate si fiabilitate pe termen lung.

Immergas Victrix Omnia functioneaza pe gaz natural si este de tipul in condensare, oferind un randament energetic superior comparativ cu centralele traditionale. Este conceputa pentru utilizare rezidentiala, fiind capabila sa incalzeasca eficient spatii de pana la 100 m². Prepararea apei calde se face instant, eliminand asteptarea pentru incalzirea apei. Un alt avantaj major este tirajul evacuarii gazelor arse, care este fortat, asigurand o evacuare eficienta si sigura.

Cu o putere utila maxima de incalzire de 20.2 kW, Victrix Omnia poate satisface cu usurinta cerintele de caldura ale unei locuinte medii. Capacitatea vasului de expansiune de 8 litri asigura o functionare eficienta si stabila a centralei. Aceste specificatii demonstreaza capacitatea centralei de a oferi caldura eficient si constant, adaptandu-se nevoilor diverse ale gospodariilor moderne.

Pachetul include centrala termica impreuna cu un kit de evacuare a gazelor arse, asigurand tot ce este necesar pentru o instalare adecvata. Montarea pe perete este simplificata datorita designului sau compact si greutatii reduse. Acest lucru faciliteaza instalarea in diverse locuri ale locuintei, oferind flexibilitate in plasarea centralei.

Performante Immergas Victrix Omnia

Centrala Immergas Victrix Omnia se remarca prin puterea nominala maxima de 25,0 kW, optimizata pentru regimul de preparare a apei calde menajere (ACC). Acest nivel de putere asigura o incalzire rapida si eficienta, fiind ideal pentru locuinte de dimensiuni medii. In plus, centrala dispune de o inalta eficienta sezoniera, datorita domeniului sau larg de modulare a puterii intre 20 si 100%. Aceasta capacitate de modulare permite adaptarea precisa a consumului de energie la nevoile reale de incalzire, reducand consumul inutil si optimizand eficienta generala.

Centrala poate fi folosita si pentru un sistem de incalzire in pardoseala si se distinge prin economiile semnificative pe care le ofera, datorate pompei modulante cu consum redus. Aceasta optimizeaza consumul de energie, ajustandu-se la cerintele specifice de caldura ale locuintei. De asemenea, apartine clasei 6 privind emisiile reduse de oxizi de azot (NOx), ceea ce o face una dintre cele mai ecologice centrale disponibile pe piata, reducand impactul asupra mediului si contribuind la un aer mai curat.

Performantele hidraulice ale centralei Immergas Victrix Omnia sunt optimizate prin pierderile minime de presiune in modulul de condensare. Acest aspect asigura o eficienta maxima in transferul de caldura si o functionare fara probleme, chiar si in conditii de cerere ridicata. Aceasta eficienta hidraulica se traduce intr-o distributie uniforma si eficienta a caldurii in intreaga locuinta.

Un alt aspect remarcabil este sistemul de ardere auto-adaptativ al centralei, dotat cu o vana de gaz electronica si un electrod unic multi-functie. Aceasta tehnologie inovatoare permite adaptarea automata a arderii in functie de conditiile variabile, asigurand o ardere eficienta si constanta. Aceasta contribuie nu doar la reducerea consumului de gaz, dar si la mentinerea unui nivel optim de performanta si eficienta pe termen lung.

Pareri Immergas Victrix Omnia

Tehnologie si eficienta

Cu o putere de preparare a apei calde de 25.7 kW, aceasta asigura un debit consistent si eficient de apa calda, cu un debit maxim de 12.5 litri pe minut. Acest lucru inseamna ca veti avea apa calda rapid si in mod constant, fara asteptari lungi. Temperatura maxima a agentului termic este de 60°C, oferind un echilibru ideal intre eficienta si confort. In plus, centrala poate suporta o presiune maxima in instalatia sanitara de pana la 10 bar, ceea ce demonstreaza robustetea si fiabilitatea sa in sistemele de incalzire domestice.

In ceea ce priveste eficienta si siguranta, Immergas Victrix Omnia se claseaza excelent, avand o eficienta energetica pentru incalzire de clasa A. Aceasta asigura o utilizare economica a energiei, reducand costurile de functionare si impactul asupra mediului. Centrala este echipata si cu clasa de protectie IPX5D, care o face rezistenta la umiditate si stropi de apa, un aspect important pentru asigurarea durabilitatii si a sigurantei in conditii de umiditate.

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale centralei Immergas Victrix Omnia este usurinta de instalare, datorita dispunerii tip DIN a racordurilor. Aceasta inseamna ca centrala poate fi usor integrata in locul unor modele vechi sau neeconomice, fara necesitatea unor ajustari majore ale instalatiei existente. Configuratia DIN include dispunerea centrala a racordului de gaz intre racordurile de tur si retur ale instalatiei de incalzire si cele ale apei de consum, oferind o instalare simplificata si eficienta.

Pareri Immergas Victrix Omnia

In concluzie, Immergas Victrix Omnia 25 reprezinta o centrala termica pe gaz in condensare de inalta calitate, oferind un echilibru excelent intre eficienta, performanta si responsabilitate ecologica. Toate caracteristicile de mai sus o fac o alegere ideala pentru orice gospodarie moderna si ilustreaza modul in care Immergas Victrix Omnia combina performanta ridicata cu usurinta de utilizare si instalare. In cele din urma, centrala pare sa fie o optiune atragatoare pentru o gama larga de locuinte, asigurand confort termic si fiabilitate pe termen lung.

Pozitive
  • Kit evacuare gaze arse inclus
  • Putere mare preparare apa calda
  • Eficienta energetica
  • Instalare usoara
  • Emisii reduse de NOx
  • Sistem de ardere auto-adaptiv
  • Dimensiuni compacte
Negative
  • Pret de achizitie
  • Complexa tehnologic
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo