Immergas Victrix Tera Pareri – Centrala Termica Gaz in Condensare

Centrala termica pe gaz in condensare Immergas Victrix Tera 24/28 V2, fabricata cu maiestrie in Italia, reprezinta o solutie de ultima generatie pentru incalzirea eficienta a locuintelor. Indiferent ca este vorba despre o casa spatioasa sau un apartament urban, aceasta centrala asigura confort termic optim, atat in zilele geroase de iarna, cat si in cele racoroase de vara, oferind si apa calda menajera la cerere.

Comparativ cu sistemele traditionale de incalzire, cum ar fi cele pe lemne sau sobele de teracota, Victrix Tera 24/28 V2 se distinge prin eficienta energetica superioara, usurinta in utilizare si intretinere, precum si prin impactul redus asupra mediului. In plus, designul sau compact si elegant se integreaza armonios in orice spatiu interior, transformand incalzirea locuintei dintr-o necesitate intr-o experienta placuta si confortabila.

Caracteristici Immergas Victrix Tera 24/28 V2

Centrala Immergas Victrix Tera 24/28 V2 beneficiaza de un design discret, modern si compact. Cu dimensiuni de 748 mm inaltime, 440 mm latime si 256 mm adancime, aceasta centrala se potriveste perfect in orice tip de locuinta, de la apartamente la case. Este usor de instalat pe perete, economisind spatiu pretios in locuinta. Greutatea centralei pline de 35.8 kg si goala de 33.6 kg face manevrarea si instalarea relativ simpla. Calitatea constructiei reflecta standardul inalt italian, asigurand durabilitate si fiabilitate pe termen lung.

Immergas Victrix Tera 24/28 V2 este alimentata cu gaz natural si se incadreaza in categoria centralelor termice in condensare, ceea ce o face ideala pentru utilizarea rezidentiala. Capacitatea sa de a prepara apa calda instantaneu adauga un nivel suplimentar de confort, asigurand acces rapid la apa calda menajera. Tirajul pentru evacuarea gazelor arse este natural, ceea ce eficientizeaza eliminarea gazelor si asigura o functionare sigura. Panoul de comanda digital faciliteaza utilizarea si reglarea setarilor centralei.

Centrala Victrix Tera 24/28 V2 ofera o putere utila maxima de incalzire de 24 kW, ceea ce o face potrivita pentru a incalzi eficient o gama larga de locuinte. Aceasta putere asigura ca locuinta ramane confortabila si calduroasa chiar si in cele mai reci zile de iarna. Eficienta in condensare contribuie la un consum redus de gaz, ceea ce inseamna economii semnificative la facturile de utilitati si un impact scazut asupra mediului.

Designul ergonomic si functionalitatile avansate ale centralei Victrix Tera 24/28 V2 asigura o experienta de utilizare fara probleme. Usurinta in manevrare si control, impreuna cu capacitatea de a oferi rapid apa calda, fac din aceasta centrala o solutie convenabila si eficienta pentru incalzirea locuintei. Fiind un produs de inalta calitate, fabricat in Italia, aceasta centrala pentru incalzire in pardoseala si nu numai, reprezinta un echilibru perfect intre performanta, eficienta si design.

Performante si tehnologie Immergas Victrix Tera 24/28 V2

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale centralei termice pe gaz in condensare Immergas Victrix Tera 24/28 V2 este schimbatorul de caldura realizat din inox de inalta calitate. Aceasta alegere de material nu doar ca asigura o durabilitate indelungata, dar si sporeste performanta generala a centralei. Schimbatorul de caldura din inox este rezistent la coroziune si depuneri, mentinand eficienta transferului termic pe o perioada lunga de timp. Aceasta se traduce intr-un randament superior si in costuri reduse de intretinere.

Immergas Victrix Tera 24/28 V2 vine cu un display care a fost modernizat si stilizat, oferind o interfata utilizator imbunatatita si mai accesibila. Acest panou de comanda usor de citit si de operat face ca gestionarea si ajustarea setarilor centralei sa fie o experienta simpla si intuitiva. Designul elegant al display-ului adauga un plus de stil, integrandu-se armonios in designul general al centralei.

O caracteristica inovatoare a centralei este posibilitatea de racordare la cosuri comune care functioneaza sub presiune pozitiva, datorita unei clapete suplimentare (disponibila ca kit optional). Acest lucru permite instalarea centralei intr-o varietate mai mare de locatii, inclusiv in cladiri cu sisteme de evacuare a gazelor arse care nu au tiraj natural. Aceasta flexibilitate in instalare face ca Victrix Tera 24/28 V2 sa fie o optiune viabila pentru o gama larga de scenarii de locuinte.

Modulul de condensare al centralei prezinta un randament sezonier ηs de 94%, datorita serpentinei monotubulare din inox. Acest randament ridicat inseamna ca centrala utilizeaza gazul intr-un mod extrem de eficient, transformand o proportie mare din energia gazului in caldura utila. Acest lucru nu doar ca reduce costurile de functionare, dar si minimiza impactul asupra mediului.

Centrala este echipata cu o vana de gaz pneumatic, similara cu cea din gama actuala, oferind un control precis si fiabil al fluxului de gaz. Exista coduri distincte pentru metan si GPL, asigurand compatibilitatea cu diferite tipuri de combustibil. In plus, Victrix Tera 24/28 V2 este “Hydrogen Ready”, capabila sa functioneze cu amestecuri de pana la 20% hidrogen, demonstrand angajamentul Immergas pentru solutii de incalzire sustenabile.

Centrala include un vas de expansiune de 8 litri, care joaca un rol crucial in mentinerea unei presiuni stabile in sistemul de incalzire. Acest vas asigura ca expansiunea termica a apei din sistem este gestionata eficient, prevenind probleme precum presiunea excesiva sau insuficienta in sistem.

Immergas Victrix Tera Pareri

Optiuni si functionalitate

Centrala termica pe gaz in condensare Immergas Victrix Tera 24/28 V2 se distinge printr-un profil ecologic remarcabil, fiind clasificata in clasa 6, cea mai ecologica conform Standardelor Europene EN 297 si EN 15502. Aceasta clasificare subliniaza angajamentul Immergas pentru protectia mediului, datorita emisiilor reduse de monoxid de carbon (CO) si de oxizi de azot (Nox). Prin aceasta tehnologie avansata, centrala Victrix Tera V2 nu doar ca asigura o incalzire eficienta, ci si minimizeaza impactul negativ asupra mediului, contribuind astfel la un viitor mai curat si mai sustenabil.

Unul dintre aspectele cheie ale centralei este pompa electronica de clasa A. Aceasta se caracterizeaza printr-un consum redus de energie, oferind economii semnificative comparativ cu pompele traditionale. De asemenea, are capacitatea de a se auto-adapta la variatiile de debit, cum ar fi in cazul utilizarii robinetelor termostatate sau a vanelor de zona. Aceasta functie asigura o eficienta energetica optima si o gestionare inteligenta a resurselor, facand-o ideala pentru locuintele moderne orientate catre sustenabilitate si economisirea energiei.

Immergas Victrix Tera 24/28 V2 se remarca si prin consumul sau electric redus atunci cand se afla in modul stand-by, fiind mai mic de 6 W. Aceasta caracteristica este importanta pentru utilizatorii constienti de consumul lor de energie, oferind posibilitatea de a mentine costurile energetice la un nivel scazut, chiar si atunci cand centrala nu este in functiune activa. Eficienta in modul stand-by reprezinta un avantaj major in contextul cresterii costurilor energetice si al nevoii de solutii de incalzire economice.

Un alt avantaj notabil al centralei Victrix Tera este flexibilitatea sa in ceea ce priveste amplasarea. Centrala poate fi montata chiar si in exterior, in spatii partial protejate de ploaie si inghet, cum ar fi sub un balcon. Acest lucru extinde semnificativ optiunile de instalare si este deosebit de util in locuinte unde spatiul interior este limitat. Pentru zonele cu temperaturi mai scazute, este disponibil un kit de rezistenta electrica pentru protectia la inghet de la -5°C la -15°C, asigurand functionarea fiabila chiar si in conditii de temperaturi scazute.

Pareri Immergas Victrix Tera 24/28 V2

Prin aceste specificatii, Immergas Victrix Tera 24/28 V2 demonstreaza o combinatie impresionanta de eficienta, flexibilitate si inovatie, facand-o o optiune excelenta pentru orice locuinta moderna. Toate avantajele centralei Immergas Victrix Tera 24/28 V2 ilustreaza nu doar angajamentul sau pentru eficienta si sustenabilitate, ci si flexibilitatea si adaptabilitatea sa pentru a satisface o varietate larga de cerinte si conditii de locuire. Daca dispuneti de un buget putin peste medie si costul de achizitie nu este un impediment, atunci cautarile pentru viitoarea centrala se pot opri aici.

Pozitive
  • Kit evacuare inclus
  • Pompa electronica de clasa A
  • Consum electric redus in Stand-By
  • Flexibilitate in amplasare
  • Compatibilitate cu Hidrogenul
  • Eficienta ecologica
  • 90 grade celsius temperatura maxima
Negative
  • Pretul
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo