6 Pasi Pentru Curatarea Masinii de Spalat Rufe

Masinile de spalat rufe sunt folosite in mod constant de-a lungul anilor. In timp ce aceste electrocasnice sunt create in mod special pentru curatarea hainelor murdare, nu trece prea multa vreme pana cand este necesar ca si ele sa fie spalate si ingrijite corespunzator.

Daca a trecut mai bine de un an in care ai folosit masina cel putin 1 data pe saptamana, cel mai probabil ca este momentul potrivit sa incepi sa ii acorzi putina atentie. Crede-ma, va fi atat de “incantata” incat iti va multumi in schimb, oferindu-ti haine curate cu un miros placut.

Din fericire, acest proces de curatare al masinii de spalat haine nu este deloc complicat si necesita o perioada scurta de timp pentru efectuare. Ai nevoie de:

  • otet
  • bicarbonat de sodiu
  • o periuta de dinti veche
  • inalbitor (optional)
  • carpa pentru sters
  • carpa din microfibra

Pasul 1 – Umple cuva cu apa fierbinte. – Porneste masina de spalat rufe si selecteaza gradele cele mai inalte, precum si cel mai lung ciclu de spalare, pentru o curatare in profunzime. Las-o sa isi ia apa necesara pentru umplerea cuvei. Daca ai mai facut aceasta operatiune in urma cu cateva luni, poti selecta chiar si un ciclu mai scurt, insa intotdeauna temperatura apei trebuie sa fie cea mai inalta

Pasul 2 – Adauga otet in apa. – Dupa ce cuva este umpluta de apa, adauga 400-1000 ml de otet. Lasa solutia rezultata sa stea in masina timp de 30-60 minute, pentru ca otetul sa isi faca treaba. Poti utiliza si inalbitor, insa nu il amesteca cu otetul, combinatia creeaza gaze nocive ce pot afecta grav respiratia. Daca masina de spalat dispune de dispenser pentru balsam, poti adauga otetul sau inalbitorul in acesta.

Pasul 3 – Deschide capacul si toarna aproximativ 300 grame de bicarbonat de sodiu, iar daca ai posibilitatea opreste ciclul de spalare si lasa ca mixul sa mai stea in masina timp de 30 minute. Acest pas ajuta ca solutia sa distruga eventualele mizerii, facand curatarea mai facila

Pasul 4 – In timp ce apa, otetul si bicarbonatul isi fac treaba, indeparteaza dispenserul (daca este posibil) si pune-l intr-o solutie cu apa si detergent. Curata-l cu o periuta de dinti, iar mai apoi curata si exteriorul masinii de spalat.

Pasul 5 – Dupa ce solutia a stat suficient, porneste ciclul de spalare, si in timp ce aceasta functioneaza, poti sterge consola si butoanele cu o solutie formata din otet si apa. Poti folosi si inalbitor, insa recomandarea mea ar fi sa incerci sa eviti utilizarea chimicalelor dure ori de cate ori este posibil

Pasul 6 – Dupa ce intregul ciclu s-a incheiat, ruleaza alt program doar cu apa si otet si care ajuta la indepartarea completa a murdariei care nu a reusit sa se duca din prima tura. La final sterge interiorul cu o carpa moale si vei incepe sa vezi diferenta, mai ales daca nu ai mai facut asta pana acum.

 

Sunt o multime de lucruri pe care le poti face pentru a mentine curata masina de spalat haine. Pentru inceput, evita sa folosesti prea mult detergent pentru ca asta va ajuta la formarea diferitelor reziduuri. Pentru a preveni formarea mucegaiului, este indicat sa lasi capacul deschis intre spalari, pentru ca masina sa aiba timp sa se usuce complet. La final, este o idee excelenta ca din cand in cand sa sanitizezi interiorul cuvei cu o solutie de inalbitor si apa fierbinte. Asta va ajuta la pastrarea la distanta a mucegaiului ce se formeaza in medii umede.

Voi cum curatati masina de spalat haine?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo