Sistem de Racire Terasa cu Ceata – Recomandare Pentru a Combate Rapid Caldura

Cand in zilele de vara temperatura creste innebunitor in termometre, multi dintre noi preferam sa ne relaxam intr-o piscina. Dar oare cum am putea sa scapam de caldura insuportabila atunci cand iesim din piscina? O alegere exceptionala pentru crea un mediu placut, confortabil si racoros pentru prietenii sositi in vizita sau clienti (daca esti proprietarul unei cafenele sau restaurant) este sa instalezi un sistem de racire terasa cu ceata.

O astfel de instalatie de pulverizare apa pentru exterior se monteaza in jurul acoperisului terasei si poate scadea temperatura cu pana la 20 de grade (in functie de performante) in spatiul in care este amplasata. Sistemul inteligent impinge apa prin niste furtune speciale, care mai apoi este pulverizata in aer. Un sistem de racire cu ceata este extrem de popular in perioada verii si multi dintre cei care locuiesc la casa opteaza pentru instalarea unuia.

Sistem racire cu ceata King Flow 15m
Sistem racire cu ceata King Flow 15m

Cand canicula devine din ce in ce mai dificil de suportat, cu un aparat de aer conditionat iti este practic imposibil sa racoresti terasa, gradina sau orice alt spatiu deschis. Desigur, poti opta pentru un ventilator cu pulverizare daca suprafata in care doresti sa il asezi nu este extrem de mare. Insa, ca sa te asiguri ca obtii un mediu cat mai comod pentru tine, invitati sau clienti, iti recomand sa optezi pentru un sistem de racire terasa cu ceata.

Un kit de racire terasa cu vapori de apa se foloseste de un proces de evaporare pentru a raci o anumita suprafata. Necesita conectarea la o sursa de apa apropiata si o data pus in functiune, acesta pulverizeaza picaturi fine de apa in aer cu scopul de a reduce temperatura. Caldura va schimba picaturile de apa in vapori, iar din intregul proces rezulta un efect de racorire.

sistem racire terasa cu ceata

Cand cauti cel mai bun sistem racire terasa pentru acasa sau business, trebuie sa ai in vedere cativa factori cand faci achizitia finala. Acestia includ: presiunea de functionare, debitul si consumul de apa, precum si lungimea furtunului. In functie de factorii respectivi, pretul pe care trebuie sa il platesti pentru o instalatie de racire terasa va fi mai mare sau mai mic, precum si cat de eficient este din punctul de vedere al consumului daca il lasi sa functioneze pe durata intregii zile.

Multi dintre cei care se ocupa de peisagistica sau de amenajarea gradinilor sugereaza sa instalezi un sistem de racire terasa cu ceata in zona in care este cel mai frecvent folosita de tine si invitati. Kit-ul poate fi instalat pe cadrul pergolei sau al terasei. Gandeste-te cat de minunat ar fi ca acum, cand afara sunt 35 de grade la umbra, tu sa te relaxezi intr-un fotoliu suspendat din ratan situat pe terasa, intr-un mediu racoros.

Unii producatori permit instalarea sistemului chiar si de marginea umbrelei de plaja, in jurul gardului sau diferite zone pe care planuiesti sa le racesti. In functie de necesitate, poti alege un furtun mai lung sau mai scurt. Pentru suprafete mai mici, opteaza pentru un kit de racire terasa cu o presiune mai mica, in timp ce pentru o suprafata mai mare (gen o cafenea) ai nevoie de un furtun cu presiune mai mare, pentru o racire perfecta si o eficienta a consumului.

In cazul unui business, un restaurant sau o cafenea in aer liber, am vazut ca se opteaza de multe ori pentru instalarea unor sisteme cu perdele de vapori de apa (numite si perdele cu ceata) sau a unor duze de pulveriza apa pentru terasa pe langa utilizarea unui ventilator. Aceste tipuri de sisteme pentru racorire pulverizeaza in aer vapori de apa foarte fini si care capteaza caldura, oferind un confort termic excelent.

kit racire terasa

Ca idee, pentru un confort sporit pentru clientii care iti trec pragul, se recomanda sa ai in vedere si dimensiunea vaporilor de apa (unii producatori trec acest aspect in lista cu specificatii). Dimensiunea lor depinde in totalitate de presiunea sistemului de pulverizare. Cu cat presiunea este mai inalta, cu atat apa va trece mai rapid prin furtun, ceea ce inseamna ca vaporii sunt mai fini. Cu cat vaporii de apa sunt mai mici si mai fini, cu atat se vor evapora mai rapid, rezultatul fiind o racire mai rapida a mediului.

Pe perioada iernii, trebuie sa iei cateva masuri de precautie pentru a pastra sistemul de racire in conditii optime, astfel sa il poti utiliza si in anul urmator. Cand se apropie anotimpul rece, ti-as recomanda sa deconectezi kit-ul de la sursa de apa si sa indepartezi furtunul. Dupa ce se usuca il poti depozita intr-un loc sigur si uscat.

Daca esti in cautarea unei modalitati rapide si ieftine de racorire in zilele insuportabile de vara, vrei sa tii la distanta insectele (precum muste sau tantari), scapi de praf sau sa creezi o ambianta distractiva pentru prieteni sau clienti, cu siguranta ca ai nevoie de un sistem de racire terasa cu ceata.

Sistem racire cu ceata King Flow 15m
Sistem racire cu ceata King Flow 15m

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo