Sleepsense te Ajuta sa te Odihnesti Mai Bine

Somnul este ceva de care avem neaparata nevoie, dar se pare ca niciodata nu ne putem odihni suficient de bine. Fie ca muncim prea mult, consumam multa cafea, prea multe intalniri pe care nu putem sa le ratam, sau poate chiar avem o problema medicala, incat sa nu putem sa ne bucuram de un somn odihnitor. Iata ca tehnologia moderna ne vine in ajutor cu noul dispozitiv de la Samsung – SLEEPSENSE.

Spre deosebire de alte produse similare, acesta nu trebuie purtat pe corp sau pus la marginea patului. In schimb, trebuie asezat sub saltea, iar de aici el poate analiza somnul utilizatorului si oferi sugestii in cazul in care este nevoie de imbunatatiri.

O data ce a fost pornit, conectat la smartphone si pus sub saltea, Sleepsense se foloseste de senzorii integrati pentru a detecta si masura bataile inimii, respiratia si miscarile. Datele sunt transmise telefonului, unde sunt procesate cu ajutorul aplicatiei corespunzatoare.

In dimineata urmatoare, poti verifica aplicatia pentru a vedea evaluarea celor 7 elemente cheie ale somnului : timpul dormit, eficienta somnului, cat timp a trecut pana ai adormit, de cate ori te-ai trezit, de cate ori te-ai dat jos din pat, timpul petrecut in faza REM (rapid eye movement) si timpul in care ai dormit profund.

De asemenea, vei primi un scor, alaturi de unele sugestii pentru imbunatatirea lui. Sfaturile sunt oferite de catre Dr. Christos Mantzoros, de la Universitatea de Medicina din Harvard, si includ sugestii cu privire la stilul de viata, nutritie si exercitii.

In plus, dispozitivul poate fi conectat wireless la alte electronice si electrocasnice Samsung, oferind posibilitatea stingerii luminilor, ajustarea termostatelor sau a altor dispozitive pe masura ce te odihnesti. Sleepsense poate evalua fazele somnului pentru a vedea cand este somnul cel mai usor in cursul dimentii, permitandu-ti sa setezi alarma exact in acea perioada pentru a evita o trezire brusca dintr-un somn adanc.

In cazul in care doresti sa evaluezi somnul unei alte persoane, cum ar fi cineva mai in varsta sau un copil, de acum ai posibilitatea de a face asta. Sleepsense poate fi asezat sub salteaua acestora si iti va trimite rezultatele prin e-mail.

In momentul de fata nu se cunoaste un pret aproximativ si nici data exacta de lansare. Pentru mai multe detalii, poti consulta site-ul news.samsung.com.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo