Balansoar de Gradina, din Lemn sau Metalic – Cum il Alegi + Modele

Daca simti ca peisajul gradinii tale nu este unul complet, sau simti ca lipseste un loc de tihna si relaxare la nivelul terasei locuintei, cel mai probabil ca lipseste din portret un balansoar de gradina, din lemn sau metalic. Metaforic vorbind, balansoarul de gradina sau terasa poate constitui coltul tau de liniste, locul in care poti savura cafeaua in diminetile de vara, in compania familiei sau a prietenilor.

In functie de modelul ales, balansoarul pentru gradina poate avea sau nu o prelata superioara de protectie impotriva razelor solare (acoperis), in cazul in care din zona aleasa lipsesc copacii care sa tina suficienta umbra.

IMAGINE MODEL SPECIFICATII
 Balansoar Strend Pro Garfield Balansoar Strend Pro Garfield

Vezi Pret

Material structura: Teava otelita
Material acoperire: PE 160 g/m2, Oxford PVC
Greutate maxima admisa: 150 kg
1 piesa de copertina
Dimensiuni: 173 x 112 x 158 cm
 Balansoar Kring Bora Bora Balansoar Kring Bora Bora

Vezi Pret

Dimensiuni: 190 x 100 x 220 cm
Greutate suportata: 120 kg
Material: fier forjat si testilen
Perne: Polyester si burete de 10 cm grosime
Umbrela: Polyester
 Balansoar Kring Kor Balansoar Kring Kor

Vezi Pret

Material: Metal/Ratan
Dimensiune: 130 x 60 x 115 cm

 

Tot in scopul relaxarii, puteti opta desigur pentru variante alternative precum un hamac sau un foisor, cel din urma fiind o varianta mult mai costisitoare, avand in vedere pretul total al constructiei. In cazul hamacului veti avea nevoie de doi arbori pentru sustinere, sau in lipsa acestora va fi necesara instalarea a doi stalpi ajutatori. Balansoarul din lemn sau metalic se pozitioneaza in schimb ca o solutie de mijloc, mai incapator ca un hamac si mai ieftin ca un foisor, astfel ca posibilitatea de leganare va fi cu siguranta deliciul celor mai mici membri ai familiei.

Asa cum am mentionat si mai sus, pentru gradina putem opta pentru un balansoar din lemn sau unul metalic. Nu esti inca hotarat ce sa alegi? Ambele modele vin cu avantaje si dezavantaje, aspecte pe care le vom descrie sumar in randurile de mai jos.

Balansoarul din lemn pentru gradina este un produs de durata, mai trainic in timp, iar cele cu finisaje superioare nu vor mai necesita perne achizitionate separat. Tratate si curatate la timp, vor avea o durata de viata prelungita, dezavantajul lor fiind necesarul de spatiu pentru instalare, acestea avand dimensiuni mari mari ca cele din metal.

Balansoarul metalic pentru gradina are in schimb un pret mai mic ca modelele din lemn. Mai mult, necesita un spatiu mai redus de amplasare, datorita scheletului mai subtire, fiind mai adecvate pentru locuintele cu un spatiu limitat. Este bine in schimb sa citesti detaliile tehnice la cumparare si sa incerci pe cat posibil sa nu depasesti greutatea maxima admisa, unele balansoare mai ieftine avand si cadrele mai firave.

Desigur, aceste leagane pentru gradina pot fi mai simple sau mai moderne, cele mai scumpe prezinta dotari suplimentare precum acoperis prelungit sau plase impotriva tantarilor. Intr-un final, alegerea tine de gustul si bugetul clientului, dar si de specificul peisajului din care urmeaza sa faca parte in urmatorii ani, de cromatica si stil arhitectural.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo