Instant Electric sau pe Gaz? Cum Alegi un Instant + Modele Recomandate

Asigurarea apei calde, la casa sau la bloc se poate face prin instalarea unei centrale termice pe gaz, unui boiler electric sau montarea unui instant electric sau pe gaz. Cea din urma varianta este si cea mai accesibila, atat datorita pretului mic de achizitie, dar si usurintei cu care un instant electric se poate monta.

Doresti sa afli cum sa alegi un instant electric sau pe gaze naturale? Ai gasit locul potrivit, de aici vei pleca informat in privinta pretului, caracteristicilor tehnice, avantajelor si dezavantajelor. In plus, nu vom lasa nimic la voia intamplarii, astfel ca imi voi permite sa iti recomand si cateva modele de incalzitoare instant cu un raport pret/calitate excelent.

Utilizarea apei calde intr-o gospodarie nu este un moft, este un lucru necesar, un martor al progresului societatii contemporane. Bineinteles ca exista si alte modalitati de incalzire a apei, respectiv majoritatea blocurilor sunt racordate la reteaua termica a orasului, altele dispun de o retea proprie sau poti lua drept exemplu cazul cabanelor turistice izolate in varf de munte, ce obtin energie termica prin arderea lemnului in focarul centralelor interioare.

Principalul avantaj al unui instant electric este ca beneficiezi rapid, fara timp de asteptare, de apa calda, indiferent de destinatie. Te poti relaxa in timpul unui dus sau poti ofta resemnat in timp ce speli vesela murdara ramasa un urma unei mese copioase. Si poti face asta in orice moment al zilei, e suficient ca boilerul instant sa fie in priza sau conectat la instalatia de gaze.

 

Recomandare Incalzitor Instant de Apa

Incalzitor instant pentru apa Ariston Fast EVO B 11 GN EU
Incalzitor instant pentru apa Ariston Fast EVO B 11 GN EU
Este unul dintre cele mai bine vandute incalzitoare instant pentru apa cu montare verticala si control electronic. Alimentarea se face cu gaz metan, iar dintre caracteristicile principale putem mentiona faptul ca are o putere de 21500 watti si o presiune a apei de 10 Mpa.
Incalzitor apa instant Star-Light BSJ80
Incalzitor apa instant Star-Light BSJ80
Daca esti in cautarea unui instant electric, cu siguranta ca acest Star-Light BSJ80 merita sa primeasca atentia ta. Are o putere de 5500W si dispune de termostat reglabil precum si protectie impotriva inghetului. Avantajul sau este sa poate fi montat atat in baie cat si in bucatarie.
Incalzitor instant pe gaz Bosch WRD11-2G23 S7596
Incalzitor instant pe gaz Bosch WRD11-2G23 S7596
Cu un randament ridicat si o emisie cat mai redusa a subtantelor poluante, instantul pe gaz de la Bosch este alegerea perfecta pentru cine vrea un produs bun la pret avantajos. Este silentios si are un debit maxim de 11l/min. Mai mult decat atat, in cazul unei defectiuni, un cod de eroare pentru diagnosticare facila va aprea pe display-ul instantului.

Instantul electric. Avantaje si dezavantaje.

Dupa cum ii spune si numele, functioneaza pe baza de energie electrica. Avantajul major al acestui model este pretul redus. Este simplu de instalat, conectat la priza si la reteaua de apa rece, dispozitivul va produce apa suficient de calda, atunci cand presiunea nu este foarte mare, este mai sigur si mai fiabil decat cel pe baza de gaz, insa nu la fel de eficient.

Nu poate asigura suficienta cantitate de apa calda pentru doua robinete consumatoare in acelasi timp. Este mai popular in zonele rurale, acolo unde nu exista conducte de gaz metan. Se poate monta orizontal, vertical, dedesuptul sau deasupra chiuvetei.

Instantul pe gaz. Avantaje si dezavantaje.

Comparativ cu cel electric este mai pretentios la montare pentru ca va trebui asigurat un cos de fum pentru eliminarea gazelor arse. Asadar, trebuie sa iei in calcul o gaura data in perete.

Gazul metan este mai ieftin, deci costurile cu utilitatile vor fi mai mici. Este mai eficient datorita sistemului de ardere dar si puterii calorice mai mari a gazelor naturale, insa necesita atentie sporita si masuri de siguranta suplimentare din cauza arzatorului intern.

cum alegi un incalzitor instant

Boiler electric. Ghid de folosire si intretinere

Cum Poti sa Reduci Costurile Incalzirii Cand ai Centrala Termica?

Presiune. Putere. Debit.

Eficienta in incalzire creste odata cu puterea de lucru, insa tot odata creste si costul cu energia electrica. Poti oricand influenta acest aspect reducand temperatura de incalzire a apei. Cand alegi un incalzitor instant electric vei avea in vedere presiunea, puterea si debitul. Cele mai economice livreaza in medie intre 4 si 6 litri pe minut, in timp ce produsele mai scumpe ating si 22 de litri pe minut.

Puterea este exprimata in watti si afecteaza timpul de asteptare pana la incalzirea apei menajere. precum si debitul livrat intr-un interval de timp de un minut.
Pe majoritatea etichetelor vei gasi si presiunea maxima a instantului, raportata de obicei in MegPascali sau bari. Cu aproximatie, aceasta cuprinde valori intre 0.5 si 1MPa.

Montaj si greutate

In functie de specificul decorativ al baii sau bucatariei, dar si de spatiul disponibil, poti opta pentru un instant orizontal sau unul cu aliniere verticala. Il poti monta deasupra bateriei sau in zona inferioara, sub masca chiuvetei, nu inainte de a consulta manualul tehnic pentru eventualele restictii. De asemenea, pentru ca nu dispune de un rezervor intern pentru apa, ca in cazul unui boiler electric, instantul este de obicei cu mult mai usor, existand modele ce cantaresc cu putin peste 2kg.

incalzitor instant de apa

Reglaje si sisteme de siguranta.

Toate modelele ar trebui sa includa un termostat reglabil care sa iti permita reglarea temperaturii apei, dupa pofta proprie. Modelele mai noi vin cu reglaje si afisaje digitale, in timp ce modelele mai vechi dispun de rotite si potentiometre. Prezenta unui termostat reglabil care sa permita setarea manuala a gradelor este cu atat mai importanta in zona geografica a tarii noastre, cel mai probabil ca vara vei dori ceva mai putine grade in timp ce iarna apa trebuie sa fie mai fierbinte.

Posibile probleme de siguranta deriva si din modul mai mult sau mai putin corect in care a fost instalat instantul electric. Iti recomand sa apelezi la serviciile unui personal autorizat, care sa aiba in vedere un sistem de impamantare cu protectie pentru electrocutare, o supapa de siguranta pentru suprapresiune sau un senzor de detectare a scaparilor de gaze, in cazul incalzitoarelor pe gaze. Exista si functii built-in avansate precum dezactivarea aparatului la supraincalzire, protectie impotriva suprapresiunii sau presiunii scazute din instalatie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo