Protherm Ray 9kW KE/14 EU Pareri – Centrala Electrica Fiabila

Centrala termica electrica Protherm Ray 9kW este o solutie ideala pentru incalzirea locuintelor unde accesul la gaz, lemne sau alte surse de combustibil este limitat sau inexistent. Aceasta centrala electrica ofera o alternativa eficienta si curata la metodele traditionale de incalzire, cum ar fi centralele pe lemne sau soba de teracota, eliminand necesitatea stocarii combustibilului si intretinerii regulate.

Gama Protherm Ray este perfecta pentru a mentine un confort termic constant in case sau apartamente, indiferent de sezon. In plus, avantajele utilizarii unei centrale electrice includ un grad inalt de siguranta, operare silentioasa si o instalare relativ simpla, facand-o o optiune atractiva si practica pentru multi proprietari de locuinte.

Gama de centrale electrice Protherm Ray este disponibila atat in variante de putere de 6kW, cat si 9kW12kW14kW18kW, 21kW, 24kW sau 28kW, astfel incat sa acopere nevoile oricarui tip de spatiu.

Caracteristici Protherm Ray

Centrala termica electrica Protherm Ray 9kW se remarca prin designul modern si compact. Cu dimensiuni de 740 mm inaltime, 410 mm latime si 315 mm adancime, aceasta centrala se potriveste perfect in orice locuinta, oferind o solutie eleganta si eficienta pentru incalzire. Greutatea de 24 kg faciliteaza montarea pe perete, economisind spatiu valoros in locuinta. Aspectul sau estetic, cu finisaje de culoare alba, adauga un plus de stil, integrandu-se armonios in designul interior al casei sau apartamentului. Calitatea constructiei reflecta standardele Protherm, asigurand durabilitate si fiabilitate.

Centrala Protherm Ray este alimentata electric, fiind o optiune excelenta pentru utilizarea rezidentiala, mai ales in zone unde accesul la gaz este limitat sau inexistent. Cu o putere utila maxima de incalzire de 9 kW, este recomandata pentru incaperi de pana la 57 m², oferind o incalzire eficienta si uniforma. Deoarece este o centrala electrica, nu necesita sistem de preparare a apei calde sau tiraj pentru evacuarea gazelor arse, cum este cazul unei centrale termice pe gaz ceea ce simplifica semnificativ instalarea si intretinerea.

Datorita tensiunii de alimentare de 400 V, centrala Protherm Ray 9kW KE/14 EU este potrivita pentru majoritatea instalatiilor electrice rezidentiale. Aceasta ofera o sursa de incalzire eficienta, fiind o alternativa practica la sistemele de incalzire traditionale. Faptul ca nu produce emisii si nu necesita cos de fum o face o solutie prietenoasa cu mediul, reducand amprenta de carbon a locuintei.

Tehnologie si performante Protherm Ray 9kW

Centrala termica electrica Protherm Ray dispune de un sistem de modulare continua a puterii, permitandu-i sa ajusteze automat nivelul de incalzire in functie de nevoile specifice ale locuintei. Aceasta caracteristica asigura o eficienta energetica sporita, reducand consumul de energie atunci cand cererea de caldura este mai mica si crescandu-l pentru a mentine un confort termic constant in conditii de cerere mai mare. Modularea continua contribuie la economii semnificative de energie si la reducerea costurilor operationale.

Panou de Comanda cu Display LCD
Panoul de comanda al centralei Protherm Ray este echipat cu un display LCD care afiseaza temperatura si presiunea din instalatie. Acest lucru permite utilizatorilor sa monitorizeze cu usurinta si precizie starea sistemului de incalzire si sa faca ajustarile necesare pentru optimizarea performantei. Interfata intuitiva si afisajul clar contribuie la o experienta de utilizare simpla si eficienta.

Regulare Echitermica si Autodiagnostica
La conectarea unui senzor exterior, centrala permite regularea echitermica, optimizand productia de caldura in functie de conditiile externe. Aceasta functie asigura o incalzire mai eficienta si un confort sporit. In plus, centrala are capacitatea de autodiagnostica, identificand starile nestandard si afisand codurile de eroare pe display-ul digital. Aceasta caracteristica faciliteaza intretinerea si depanarea rapida a eventualelor probleme.

Protherm Ray 9kW Pareri

Control Simplu si Sistem de Cascada
Controlul centralei Protherm Ray este simplu si facil, oferind utilizatorilor o gestionare usoara a sistemului de incalzire. Centrala are si posibilitatea de a fi conectata in sistem de cascada cu alte unitati similare prin intermediul sistemului eBUS, oferind o solutie ideala pentru cladirile mai mari sau pentru locuinte care necesita o capacitate de incalzire mai mare. Sistemul de cascada asigura o distributie uniforma si eficienta a caldurii.

Pompa cu 2 Viteze si Alte Functii
Centrala este echipata cu o pompa cu 2 viteze, care permite comutarea automata a vitezelor pentru a optimiza fluxul de caldura. Are un vas de expansiune incorporat, necesar pentru a gestiona variatiile de volum ale apei din sistem cauzate de schimbarile de temperatura. Centrala este de asemenea ajustata pentru incalzirea prin pardoseala si permite conectarea unui boiler ACM extern pentru prepararea apei calde menajere. Pe langa acestea, centrala ofera posibilitatea conectarii la distributie monofazata si poate fi legata cu mai multe cazane in cascada, oferind o flexibilitate crescuta in configurarea sistemului de incalzire.

Pareri Protherm Ray

In concluzie, centrala termica electrica Protherm Ray 9kW KE/14 EU, o marca in cadrul grupului Vaillant, este o solutie de incalzire ideala pentru locuintele moderne, oferind eficienta, design atragator si usurinta in utilizare. Fara necesitatea unui sistem de evacuare a gazelor arse cum este cazul centralelor in condensare si fara a necesita preparare de apa calda, aceasta centrala se dovedeste a fi o alegere excelenta pentru orice casa sau apartament care cauta o alternativa eficienta si ecologica la incalzirea traditionala. De cele mai multe ori alegem o centrala electrica pentru ca localitatea nu dispune de o retea de gaze naturale, iar lemnul produce mult disconfort, astfel ca daca putem trece peste costul de achizitie si cel de functionare, aparatul din articol se va ridica la inaltimea asteptarilor.

Pozitive
  • Silentioasa
  • Control intuitiv
  • Eficienta energetica ridicata
  • Regulare echitermica
  • Instalare usoara
  • Autodiagnoza avansata
Negative
  • Depentenda de energie electrica
  • Costuri initiale de instalare
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo