Tado – Sistemul de Incalzire Inteligenta al Locuintei

Tado, un lider pe piata in ceea ce priveste tehnologia SMART a locuintelor este de parere ca multe dintre case vor fi dotate cu un sistem inteligent de incalzire pana in anul 2027.

Fondatorul dispozitivului, un institut tehnologic nemtesc al termostatului inteligent Tado, prevede ca in urmatorul deceniu, vom fi martori ai unei schimbari masive pe intreg globul in ceea ce priveste modul de incalzire al locuintelor.

Christian Deilmann este convins ca in urmatorii 5-10 ani, toate cladirile din lume vor fi conectate la un sistem inteligent, iar acest lucru se datoreaza in mod special faptului ca acest tip de incalzire economiseste o treime din consumul de energie. Cererea va fi motivata de pierderile enorme de energie pe care le intalnim la nivel global si conform unor studii, o treime din energia globala este utilizata pentru racirea si incalzirea cladirilor – mai mult decat cea utilizata in sectorul transporturilor. Principala cauza care duce la aceasta risipa, crede Deilmann ca este datorata tehnologiilor atat de invechite ce stau la baza cladirilor.

Tado este unul din liderii Europei la capitolul incalzire inteligenta, insa fondatorul crede ca nu economia de energie va fi cea care ii va impinge pe oameni sa opteze pentru o astfel de solutie, ci mai degraba usurinta in utilizare si confortul pe care acesta il ofera.

Mai multe detalii le puteti citi pe blogul Tado

Acum sunt cu aproximatie 2 milioane de locuinte in Europa care folosesc Tado si numarul lor creste considerabil cu fiecare trimestru, astfel ca sunt sanse ca pana in anul 2027, o buna parte din case si cladiri sa aiba instalat un astfel de sistem inteligent pentru incalzire si racire. Christian Deilmann relateaza ca partea de vest a lumii este mai deschisa la noile tehnologii si adopta mult mai rapid noile sisteme, in comparatie cu zone precum Asia sau Africa ce nu dezvolta un interes fata de acest sistem.

Tado este la momentul de fata unul dintre cele mai populare sisteme de incalzire inteligenta din Europa, cu cateva sute de mii de utilizatori activi pe intreg continentul. Din datele stranse pana acum, in jur de doua treimi din utilizatori sunt posesori ai produselor Apple, cum ar fi iPhone sau iPad.

Un sistem mai bun de urmarire al consumului de energie va fi adaugat lui Tado in viitor, insa mai multe informatii despre acesta vom auzi cu siguranta la urmatoarea conferinta IFA ce va avea loc in Berlin in Septembrie 2017.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo