Cum Alegi Cea Mai Buna Motocoasa pe Benzina?

Daca ai ajuns aici cel mai probabil ca te intrebi cum alegi cea mai buna motocoasa pe baza de benzina. Mai mult decat atat, sunt convins ca nu iti este tocmai clar ce caracteristici si functii sa ai in vedere atunci cand cauti o motocoasa buna pe benzina, din multitudinea de oferte cu preturi pe masura. Textul urmator ti se adreseaza pentru ca te va ajuta cu siguranta in procesul de alegere. Vei afla care sunt principalele caracteristici ale unei motocoase, dar si cum sa alegi un produs eficient.

Daca locuiesti la bloc si esti proprietar de apartament, un gazon ingrijit este cu certitudine ultima ta grija. Lucrurile se schimba atunci cand locuiesti la o casa care dispune de o gradina intinsa si de un gazon pe masura. Ingrijirea gazonului este o activitate ce devine necesara odata cu sfarsitul primaverii si pana la inceputul toamnei. Cine spune ca daca este obligatorie o astfel de actiune nu poate deveni si distractiva macar partial? Folosind o motocoasa pe benzina, poti tunde cu un minim efort gazonul din fata casei, insa poti ajunge si in locuri in care o masina de tuns iarba nu ajunge, cum ar fi in jurul mobilierului de gradina sau a arborilor.

 

Top 4 Cele Mai Bune Motocoase pe Benzina

Motocoasa pe benzina Ruris DAC 210
Motocoasa pe benzina Ruris DAC 210
Motocoasa de umar cu benzina cu o putere de 1.7 CP si sistem de taiere lama cu 3 dinti ce permite un diamentru de taiere de 20 cm. Are o greutate de 8.5 kilograe si un consum de 0.5 litri per ora.
Motocoasa de umar pe benzina marca MBC
Motocoasa de umar pe benzina marca MBC
Motocoasa usoara pe benzina perfecta pentru taierea ierbii cu o putere de 2600 w si 7000 de rotatii pe minut ce dispune de un sistem de taiere cu fir si disc. Cadou disc Vidia
Motocoasa Makita pe benzina EM2600U
Motocoasa Makita pe benzina EM2600U
Motocoasa Makita cu motor in 2 timpi pe benzina silentioasa si puternica. Are o putere de 830 w si 1.3 CP, iar greutatea redusa de numai 5 kg o face a fi usor de transportat.
Motocoasa de umar pe benzina Ruris 320C
Motocoasa de umar pe benzina Ruris 320C
Motocoasa puternica cu motor pe benzina ideala pentru o utilizare intensa si care prmite un consum cu pana la 25% mai mic. Putere de 1.6 CP, sistem de taiere cutit.

 

Ca si interval de pret, e bine de stiut ca poti sa gasesti motocoase cu pret de plecare de 350 lei, daca insa limita e cerul pentru ca banii nu sunt o problema, poti opta pentru modele mai performante ce depasesc 2000 lei. Ca si destinatie principala, motocoasa pe benzina este potrivita pentru a fi folosita in gradinile cu suprafete medii spre mici, insa poate fi utilizata la fel de bine pentru gradinile generoase, in locurile in care masina de tuns nu are acces.

1. Puterea generata

In cazul motocoaselor, motorul pe benzina este mai puternic ca cel electric, insa mai slab in comparatie cu puterea unei masini de tuns iarba si gazon. Concret insa, cu cat gradina este mai mare, cu atat motocoasa va trebui sa fie mai puternica. Asadar, un model modest va acoperi cu succes nevoile unei gradini de 100 de metri patrati, insa pentru gradini mai mari de 300 metri patrati va fi cazul sa te orientezi catre motocoase de cel putin 1470W (2 cai putere). Iti recomand cu tarie sa ai in vedere acest aspect, daca iti doresti ca produsul sa functioneze si dupa expirarea perioadei de garantie.

2. Mecanismul de taiere

Motocoasele pe baza de benzina dispun de doua tipuri de taiere, poti opta pentru taierea pe baza de cutit/lama, sau pentru cea cu fir de nylon. Dupa cum ai intuit, ambele sisteme vin cu avantaje si dezavantaje, lama este mai durabila in timp si mai incisiva in taiere, iar inlocuirea ei este mai costisitoare, in timp ce firul de nylon este semnificativ mai ieftin, insa necesita inlocuiri mai dese. E bine de stiut ca in oferta magazinelor de scule vei gasi si aparate cu sistem de taiere dublu, pe baza de lama si fir, iti recomand in schimb sa nu te complici cu un astfel de compromis si sa mergi pe o singura varianta din cele doua.

3. Tipul de alimentare

Pentru o documentare temeinca apreciez ca iti sunt utile cat mai multe informatii si detalii. Asadar, dupa tipul de alimentare, pe piata sunt disponibile pe langa cele pe benzina si motocoase cu alimentare la retea sau modele electrice pe baterii.

Motocoasele cu alimentare la reteaua electrica prezinta cel mai mic grad de mobilitate, din motive evidente, cablul lor acoperind in cel mai bun caz o lungime de 80 de metri. Principalul lor avantaj este ca sunt cele mai ieftine fata de concurentele sale, asadar te poti indrepta spre un astfel de model daca dispui de o gradina mica si vei fi suficient de atent la cabluri si priza.

Motocoasele electrice sunt perfecte pentru gadinile mici, sunt silentioase si extrem de mobile. Nu vei duce grija cablurilor de alimentare, insa trebuie sa ai in vedere autonomia redusa a bateriei de pana la 40 de minute in cel mai fericit caz si durata extinsa de incarcare a acesteia ce poate atinge pana la 7-7.5 ore. Daca autonomia de lucru o poti imbunatati prin cumpararea unor baterii suplimentare, prezenta buruienilor robuste si dese te vor obliga sa te orientezi spre o motocoasa mult mai puternica.

Chiar daca elimina noxe in timpul functionarii, sunt mai zgomotoase, si mai greu de intretinut, pentru ca necesita combustibil si lubrifianti speciali, motocoasele pe benzina sunt cele mai puternice de pe piata, fiind solutia potrivita pentru indepartarea buruienilor inalte, dese si greu accesibile.

4. Reglaj nivele de taiere si manevrabilitate.

Daca vei taia firul de iarba prea scurt, risti ca acesta sa se ofileasca in timp si sa pierzi aspectul de prospetime al gazonului. Daca il vei taia prea lung, te vei vedea nevoit sa reiei operatiunea in scurt timp, mai ales daca va fi un sezon ploios. Tunderea uniforma a gazonului poate ca necesita uneori si putina experienta, insa este extrem de important sa alegi o motocoasa cu mai multe trepte de taiere, astfel incat sa obtii latimea si inaltimea dorita.
De asemenea, poti evita senzatia de oboseala si eventualele dureri usoare de spate daca te vei asigura ca manerul motocoasei alese poate fi reglat dupa inaltimea ta.

5. Perioada de garantie

Pentru majoritatea motocoaselor producatorii ofera o perioada de garantie de minim 2 ani, garantie acordata daca produsul a fost folosit in conditii normale de lucru. Fireste ca este dreptul tau sa beneficiezi de service gratuit in perioada de garantie, in cazul in care motocoasa se defecteaza, insa atat timp cat a fost intretinuta corespunzator si nu a fost folosita pe suprafete acoperite cu pietre sau vreascuri ori resturi lemnoase, ai toate sansele sa o utilizezi pe o perioada mai lunga de timp.

6. Sisteme si masuri de siguranta

Acest aspect este general valabil si tine de siguranta personala, indiferent de modelul de aparat pentru care ai optat. Pe benzina sau electric, produsul trebuie sa dispuna de un scut de protectie fabricat din material rezistent (in general metalic), care sa inconjoare sistemul de taiere. In plus, ai in vedere instructiunile de utilizare date de producator si poarta intotdeauna ochelarii de protectie.

In final, in speranta ca ai gasit in articol raspuns la intrebarile si indoielile avute pe aceasta tema, nu iti ramane decat sa cantaresti bine avantajele si dezavantajele motocoaselor pe benzina si sa adaugi in cos pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor tale.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo