Fornello Sauna Pareri – Centrala pe Lemne si Peleti 30 kW

In contextul cresterii costurilor energiei electrice si al absentei gazelor naturale in multe localitati din tara, centrala pe lemne si peleti Fornello Sauna de 30 KW, echipata cu pompa de circulatie, devine o solutie sustenabila pentru incalzirea locuintelor.

Construita pentru a raspunde cerintelor de fiabilitate si eficienta, este cea mai buna centrala pe lemne, carbune si bricheti, proiectata pentru a oferi caldura constanta si confortabila, fiind o optiune perfecta atat pentru case, cat si, in situatii specifice, pentru apartamente. Pe timp de iarna, Fornello Sauna asigura o sursa de caldura eficienta si economica, in timp ce vara poate fi folosita pentru incalzirea apei.

Avantajele sale fata de o centrala termica pe gaz sau o centrala termica electrica sunt numeroase: costuri de exploatare reduse, independenta fata de retelele de utilitati si un impact ecologic minim. Prin utilizarea resurselor regenerabile, cum ar fi lemnele sau brichetii, aceasta centrala devine o alegere inteligenta pentru cei care cauta o solutie de incalzire durabila si eficienta.

Caracteristici Fornello Sauna 30 KW

Designul sau minimalist in linii drepte, fara elemente pe rotund, de o culoare rosu bordo, adauga un aspect elegant oricarui spatiu in care este instalata. Aceasta centrala pe lemne si peleti este fabricata din otel si fonta, materiale recunoscute pentru durabilitatea si capacitatea lor de a inmagazina caldura vreme indelungata. Aceste caracteristici asigura o eficienta termica ridicata si o durata de viata indelungata a centralei. Cu dimensiuni de 63.9 cm lungime, 89.2 cm inaltime si 73.2 cm adancime, centrala Fornello Sauna ocupa un spatiu relativ mic, fiind potrivita pentru instalarea pe podea in diverse locuinte.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, centrala poate fi alimentata cu diverse tipuri de combustibil solid, inclusiv lemn, carbune si brichete, oferind o flexibilitate mare in alegerea sursei de caldura. Tipul de ardere standard al centralei asigura o eficienta optima si o combustie completa a materialului, reducand astfel emisiile si maximizand productia de caldura.

Una dintre functiile distinctive ale centralei Fornello Sauna este sistemul sau de curatare a gratarului de ardere. Aceasta caracteristica faciliteaza intretinerea regulata si eficienta a centralei, asigurand o functionare optima si prelungind durata de viata a componentelor. Aceasta simplifica procesul de curatare si contribuie la mentinerea performantei ridicate a centralei pe termen lung.

Cu un diametru al cosului de fum/gaze arse de 130 mm si o greutate de 180 Kg, centrala Fornello Sauna este proiectata pentru a oferi o evacuare eficienta a gazelor arse si o stabilitate remarcabila odata instalata. Greutatea semnificativa a centralei reflecta calitatea si robustetea materialelor folosite, asigurand ca aceasta va rezista in conditii de utilizare intensiva pe o perioada indelungata. Citeste si despre cea mai buna centrala pentru incalzire in pardoseala.

Fornello Sauna Pareri

Specificatii tehnice si performante

Puterea nominala a centralei este de 30 kW, ceea ce o face potrivita pentru incalzirea eficienta a unei game largi de locuinte. Aceasta putere asigura ca centrala poate furniza caldura suficienta chiar si in cele mai reci zile de iarna. Presiunea maxima de lucru de 2.5 bar indica robustetea si capacitatea centralei de a opera in conditii de presiune ridicata, asigurand o functionare sigura si stabila.

Capacitatea rezervorului de apa de 39 litri ofera un volum suficient pentru a mentine un schimb eficient de caldura si pentru a asigura o alimentare constanta cu apa calda. Temperatura maxima de lucru de 80 °C garanteaza ca apa din sistem este incalzita eficient, oferind un confort termic optim.

Centrala are puteri diferite in functie de tipul de combustibil utilizat. Pentru lemn, are o putere de 20 kW (16 kW transferati in apa si 4 kW in aer), pentru brichete 21 kW (17 kW in apa si 4 kW in aer), iar pentru carbune, puterea atinge 30 kW (26 kW in apa si 6 kW in aer). Aceasta flexibilitate in utilizarea diferitelor tipuri de combustibil ofera utilizatorilor posibilitatea de a alege cea mai cost-eficienta si convenabila optiune pentru nevoile lor.

In ceea ce priveste suprafata incalzita, centrala poate acoperi intre 150 si 160 de metri patrati cand se utilizeaza lemn si intre 170 si 190 de metri patrati pentru combustibil mixt lemn-carbune. Aceasta gama larga de acoperire face centrala ideala pentru case mari sau cladiri cu mai multe etaje.

Randamentul de 80% indica eficienta ridicata a centralei in conversia combustibilului in caldura, reducand astfel consumul si costurile, eficienta inferioara insa acelor centrale in condensare. Sistemul de admisie a aerului primar este automat, controlat de un termostat capilar, in timp ce admisia aerului secundar este manuala, oferind utilizatorilor control suplimentar asupra procesului de combustie. Afisajul electronic inclus faciliteaza monitorizarea si ajustarea setarilor de temperatura ale centralei, asigurand o utilizare usoara si intuitiva.

Pareri Fornello Sauna 30 KW

Toate acestea de mai sus fiind spuse, centrala pe lemne, carbune si bricheti Fornello Sauna de 30 KW este o solutie de incalzire robusta, puternica si versatila, care combina performanta inalta, eficienta si usurinta in utilizare, fiind ideala pentru cei care cauta o alternativa economica si eficienta la sistemele traditionale de incalzire. Costul de achizitie, in schimb, nu este unul mic, de neglijat, insa se va amortiza pe termen lung si este compensat de avantajele evidente. Mai ramane sa va ocupati de logistica aprovizionarii si alimentarii cu material fosil sau lemnos, dupa caz.

Pozitive
  • Consuma lemne, carbune sau bricheti
  • Afisaj electronic
  • Eficienta ridicata
  • Capacitate rezervor 39L
  • Putere nominala mare 30KW
  • Control automat si manual al aerului
  • Estetica
Negative
  • Pret
  • Necesita alimentare manuala
  • Combustibilii solizi pot genera mai mult emisii
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eRev.ro
Logo